Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı  Ali Babacan, “ Asgari ücret, emekli maaşı, memur maaşı devletin açıkladığı resmi enflasyona göre artırılıyor. Halbuki gerçek enflasyon çok farklı. TÜİK’e ‘yüzde 50 artmış enflasyon’ açıklattırıp zamları da ona göre verirseniz; hayatta yüzde 100, yüzde 150 artıyorsa işte bu, herkesin satın alma gücünün düşmesi demektir. Onun için devlet önce doğruyu konuşacak. Açıkladığı enflasyona herkes gülüyor. Güven sağlanmayınca ekonomi düzelmez” şeklinde konuştu.

"EKİBİMİZLE ENFLASYONU TEK HANEYE İNDİRMİŞTİK"

Ali Babacan, dün partisinin genel merkezinde düzenlenen iftar programında Konut Görevlileri Sendikası (Konut-Sen) Başkanı Uğur Gözel ve sendika üyelerini ağırladı. Misafirlerinden konut görevlilerinin sorunlarını dinleyen Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Enflasyon, tam 34 sene iki veya üç haneli seyretti. Biz 2002’de devraldık, ekibimizle beraber enflasyonu iki yılda tek haneye indirdik. Fiyatlar belli bir noktada sakinleşince arkasından yetişmek kolaylaşıyor. Sürekli enflasyonun, hayat pahalılığının olduğu bir ülkede ne kadar maaş zammı verilirse verilsin bunun yetişmesi mümkün değil." açıklamasında bulundu.

"ASGARİ ÜCRET OCAK SONU GELMEDEN ERİYECEK DEMİŞTİM"

Asgari ücretin, aralık ayında çok büyük bir müjde ile belirlendiğini söyleyen Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "O gün, ‘Asgari ücret ocak sonu gelmeden eriyecek’ dedim. O günün bakanları, ülkeyi yönetenler, ‘Enflasyonu düşüreceğiz’ diyorlardı. Olmadı, sadece artıyor. Fiyatlar artıyor, gelir arkadan yakalamaya çalışıyor. Ama maalesef satın alma gücünde çok büyük kayıp var." şeklinde konuştu.

"DEVLET ÖNCE DOĞRUYU KONUŞACAK"

Devletin açıkladığı enflasyona herkesin güldüğünü aktaran Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Asgari ücret, emekli maaşı, memur maaşı devletin açıkladığı resmi enflasyona göre artırılıyor. Halbuki gerçek enflasyon çok farklı. TÜİK’e ‘yüzde 50 artmış enflasyon’ açıklattırıp zamları da ona göre verirseniz; hayatta yüzde 100, yüzde 150 artıyorsa işte bu, herkesin satın alma gücünün düşmesi demektir. Onun için devlet önce doğruyu konuşacak. Açıkladığı enflasyona herkes gülüyor. Güven sağlanmayınca ekonomi düzelmez.” ifadeleri sonrası konuşmasını sonlandırdı.