DEVA  Genel Başkanı  Ali Babacan,  TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarına tepki gösterdi. Türkiye artık kronik enflasyon sürecine girmiştir diyen Babacan, "TÜİK'in açıkladığı makyajlı rakamlar bile acınası durumu gözler önüne sermiştir." ifadelerini kullandı.

İşte Babacan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Milletin işine ekmeğine göz koyanları acımayacağını söyleyen Erdoğan, bu ülkede yapılan zamlara karar veren sizsiniz. Zamlar sizin imzanızla yapılıyor.

Bütün dünyada enflasyon var diye bize hikaye anlatmayın. Dünyanın hiçbir bir yerinde bu kadar yüksek enflasyon yok.

''ÜLKENİN 130 MİLYAR DOLAR REZERVİNİ SİZ ERİTTİNİZ''

Ülkenin 130 milyar dolar  rezervini siz erittiniz  Merkez Bankası'na verdiğiniz yanlış talimatlar yüzünden döviz kuru patladı. Bu ülkede döviz patlayınca her şeyin fiyatının artacağını küçük bir çocuk bile bilir.

Döviz kuru patlamasaydı dünyadaki enflasyon bizde geçerli olsa bile bugün 19-20 Lira olan akaryakıt fiyatı vergiler dahil maksimum 9 lira olacaktı.

Akaryakıttaki 3-4 liralık artış enflasyondan kalan 10 lirası patlayan döviz kuru yüzündendir.

2 ay önce enflasyon sorunumuz yok diyen Erdoğan bugün yüksek enflasyonu kabul ediyor peşinden gelen troller şunlar bunlar virajdan dönerken taklalar atıyorlar.

''HUKUK VE ADALETİ YERLE BİR ETTİĞİNİZ İÇİN ASLA İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMAZSINIZ''

Sayın Erdoğan'a iyi bir haberim var ülke bu yüksek ve kronik enflasyon sürecinden çıkacak ama siz bu dönemde iktidarda olmayacaksınız. Hukuk ve adaleti yerle bir ettiğiniz için asla işin içinden çıkamazsınız.

Ben her şeyi herkesten iyi bilirim diyenden korkacaksın. Bu ülkeyi hep 'Ben ekonomistim' diyenler batırdı.

Merkez Bankası'nı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın saldırılarından kurtarıp tam bağımsız hale getireceğiz. Hukuksuzluğun hüküm sürdüğü ülkede yoksul ve mutsuz insanların sayısı artar.