DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Mersin İl Başkanlığı açılışı öncesinde konuştu. Ali Babacan, "Şu anda 3. Döviz krizini yaşıyoruz. Şu anda Türkiye'de hem kur attı hem faiz arttı. Avrupa'da en yüksek faiz oranı Türkiye'de" dedi.

Türkiye'nin dört bir yanında dalga dalga yayıldıklarını belirten ve ülkenin her kesiminde teşkilatların şekillendiğini, bu yılın sonuna kadar da Türkiye'nin dört bir yerinde bu çalışmalarımızı tamamlamış olacaklarını belirten Babacan, “DEVA Partisi Mersin'de çok hızlı bir şekilde teşkilatlandı. 1 yıl gibi kısa bir süre içerisinde seçimlere girmeye hak kazandı. Ve bunun hızı şimdiye kadar hiçbir siyasi partiye nasip olmayan bir hızla gerçekleşti.” açıklamasında bulundu.

3. Döviz krizini yaşıyoruz

Ali Babacan, ülkenin çok büyük sorunları bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"2020 Mart ayında partimizi kurduk. 1 yılda şartlar daha da kötüleşti. Bir ülkede taraflı cumhurbaşkanlığı sistem, bütün yetkinin tek bir elde toplandığı bir sistemde şu anda 3. Döviz krizini yaşıyoruz. Şu anda Türkiye'de hem kur attı hem faiz arttı. Avrupa'da en yüksek faiz oranı Türkiye'de. Dünyada 7. Sıradayız. İşsizlik de çok büyük. Mersin'de de çok büyük. Mersin'de genç bir nüfus var. Ve Mersin çok göç alan bir şehrimiz. Mersin'de gençlerimiz iş bulmakta çok büyük güçlük çekiyorlar. Hayat pahalılığı, çiftçimizin maliyetleri çok çok yükselmiş durumda. Esnafımız artık kirasını vergi borçlarını kredi taksitlerini ödeyemeyecek duruma gelmiş."

Türkiye'nin gençleri kendi geleceklerini bu ülkede göremiyorlar

Mersin'in Erdemli ilçesinde gerçekleştirdiği ziyaretinde esnaf ve vatandaşların sorunlarını cadde ve sokaklarda dinlediğini hatırlatan Babacan şöyle konuştu:

"Dün Erdemli'deydim. Çiftçinin esnafın hepsi dertli. ‘Hayatımdan memnumum benim durumum iyi' diyen tek bir vatandaşımızla karşılaşmamdım. Silifke'de aynı. Türkiye'nin her yerinde durum aynı. Trabzon aynı, Diyarbakır aynı. Maalesef tüm Türkiye şu anda ciddi bir umutsuzluk içerisindedir.

Türkiye'nin gençleri kendi geleceklerini bu ülkede göremiyorlar, başka ülkelerde görüyorlar. Bunlar bizi tabi çok üzüyor, Türkiye bunu hak etmiyor. Bunun sebebi de kötü yönetim. Biz de diyoruz ki bunun sebebi kötü yönetimse top yekûn bir iktidar değişikliği olduğunda inşallah bu kötü günler biter, çok çabuk sorunlar çözülür. Aynı bir korkulu rüyadan uyanır gibi, bir kâbustan uyanır gibi birden Türkiye farklı bir döneme girer. Bizim bütün hazırlıklarımız bunları gerçekleştirebilmek için. Dürüst bir kadro işin başına geçtiğinde. Düzgün bir programla hukuku önceleyen, eşitliği önceleyen, adaleti önceleyen bakış açısıyla, demokrasinin ve insan haklarını önemseyen koruyan bir bakış açısıyla bu ülkenin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Yeter ki irade olsun, yeter ki azim olsun, yeter ki dürüst ve eşit kadrolara bu ülke emanet edilsin."

130 milyar dolarlık rezervi eritirken aklınız neredeydi?

Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı döneminde 'eriyen' 130 milyar dolar ile ilgili konuşan Ali Babacan, "Dün, eritilen 130 milyar dolardan bahsetmediler. Devletin 130 milyar dolarlık rezervini eritirken aklınız neredeydi? Dün 'altın, döviz ne varsa getirin' diyor. Siz 130 milyar dolarlık rezervi eritin sonra döviz krizi yaşayınca hemen vatandaşa dönüp 'altınları, dövizi getirin' deyin. Böyle bir şey var mı ya?" diye tepki gösterdi.

Kaynak: Milli Gazete