AKP'nin kalesi olarak bilinen Konya’nın Karatay ilçesinde bir kasap açılışa özel olarak et fiyatlarında indirime gittiğini duyurması sonrası işletmenin önünde soğuk havaya rağmen kuyruklar oluştu.

Ramazan öncesi vatandaşı düşünerek böyle bir girişim içinde olduklarını ifade eden işletme sahibi, “Biz tedarikçi firmalarla bir ay öncesinden anlaşmalarımızı yapmıştık. Ödemelerimizin çoğunu yaptığımız için vatandaşa şimdilik fiyat konusunda kolaylık sağlayabiliyoruz” ifadesini kullandı.

AKILLARA ZARAR ZAM AÇIKLAMASI

Et ve Süt Kurumu, kırmızı ette yüzde 48 oranında zam yapma kararı almıştı. 23 Mart’ta Dünya’dan Ali Ekber Yıldırım’a konuşan Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun’dan ise akıllara zarar bir zam ‘açıklaması’ geldi. Uzun, zam kararını ‘uzun kuyruklar’ sebebiyle aldıklarını açıkladı.

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun, açıklamasında, “Bizim fiyatlar çok düşüktü, piyasanın yüzde 66 daha altında bir fiyatımız vardı. Bu nedenle çok uzun kuyruklar oluşuyordu. Bu nedenle biz fiyatı arttırdık. Ama yine de piyasaya göre yüzde 15 daha düşük bir fiyat var. Karkas etin fiyatı 80 lira olmuş bizim 56 liradan kıyma satmamız zaten mümkün değildi.” ifadelerini kullanmıştı.