Ticaret Bakanlığı fahiş bir şekilde zamlanan et fiyatları sonrası KKTC, Azerbaycan ve Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti hariç et ihracatına kısıtlama getirdi. AK Parti’de 3 dönem vekillik yapan Şamil Tayyar’dan karar sonrası ilk yorum geldi. Şamil Tayyar, “Yeni bir ihracat stratejisine ihtiyaç var. Grafikteki rakamlar tencerede kaynamıyor.” dedi.

Kırmızı et fiyatları için yüzde 48 oranında dev zam yapılması vatandaşın cebini yaktı. Ticaret Bakanlığı da KKTC, Azerbaycan ve Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti dışındaki ülkelere büyükbaş, koyun ve keçi eti ihracatı ikinci bir karara kadar yapılmayacak.

ŞAMİL TAYYAR'DAN KIRMIZI ET ÇIKIŞI

AK Parti MKYK Üyesi ve Eski Milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medya platformu Twitter hesabından kırmızı et ihracatı kısıtlamasına destek verdi. Tayyar, “Türkiye’nin et ihracatını durdurması, yerinde bir karar. Gıda başta olmak üzere stratejik ürünlerdeki kontrolsüz ihracat, iç talep karşılanamadığı için enflasyon olarak geri dönüyor. Yeni bir ihracat stratejisine ihtiyaç var. Grafikteki rakamlar tencerede kaynamıyor.” dedi.