İstanbul'da toplu ulaşıma UKOME kararıyla yüzde 40 zam yapılmıştı. Otoyol ve köprülerin geçiş ücretlerine ortalama yüzde 25 oranında zam yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'da toplu taşımaya yapılan zammı eleştirdi. Karaismailoğlu, "Zam çok yanlış bir şey" dedi.

KARAİSMAİLOĞLU: "ZAM ÇOK YANLIŞ BİR ŞEY"

Karaismailoğlu, "Toplu taşımaya zam yapılıyor. Çok yanlış bir şey. Çünkü özel araçlı yolculuklardan vatandaşı caydırmak için kaliteli, güvenli ve ekonomik bir toplu taşıma alternatifi sunmak zorundasınız." dedi.

İstanbul Havalimanı'nda görev yapan muhabirlerle dün akşam iftar yemeğinde bir araya gelen Karaismailoğlu, İBB'nin metro çalışmaları ve Atatürk Havalimanı hakkında konuştu. 

Karaismailoğlu, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Atatürk Havalimanı hikayesi kapandı, gitti. Oranın şimdi kuzey-güney pistine 'Millet Bahçesi' olarak işe başlanıyor. Çevre Bakanlığı oranın ihalesini yaptı, başlıyorlar. 2 milyon kilometrekarelik bir alan olacak. Dış hat ve iç hat terminalleri de farklı bir fonksiyon için çalışma yapılıyor. Altyapısı kesinleşince orayı da açıklayacağız."

 " data-onload="(function g(a,b){function c(){b?P.open():P.open("text/html","replace");P.write(G);t.__rendered__=!0;y[C+"__rendered__"]=!0;m=a.offsetWidth;n=a.offsetHeight;p=t.document.body;p.style["float"]="left";k=p.offsetWidth;l=p.offsetHeight;q=p.scrollWidth;r=p.scrollHeight;t.adjustFrame=f;y[C]&&(U(y[C]),y[C]=null);y[C]=X(f,50);T(e,3E3)}function d(){T(function(){U(y[C]);y[C]=null},5E3)}function e(){d();P.close()}function f(){var b=0,c=0;k=p.offsetWidth;l=p.offsetHeight;q=p.scrollWidth;r=p.scrollHeight;h=k>q? k:q;g=l>r?l:r;for(var d=0;d=k&&c>=l?(O.width=b+"px",O.height=c+"px"):(O.width=h+"px",O.height=g+"px"),m=a.offsetWidth,n=a.offsetHeight;u=b;v=c}var h,g,k,l,m,n,q,r,p,u,v,t=a.contentWindow,y=t.parent,C="_inter_"+a.id,T=y.setTimeout,X=y.setInterval,U=y.clearInterval,G=a.getAttribute("data-contents"),O=a.style,P=t.document;t.__rendered__||y[C+"__rendered__"]|| (t.__rendered__=!0,b?c():T(c,0))})(this,false)" height="1" hspace="0" id="adf_994463" marginheight="0" marginwidth="0" mozallowfullscreen="" onload="eval(this.getAttribute('data-onload'))" scrolling="no" vspace="0" webkitallowfullscreen="" width="1">

Biz diyoruz ki, onlar bizimle hizmette yarışsınlar, bir an önce onlar da bitirip İstanbul'un trafiği rahatlasın. Ama maalesef o heyecanı orada göremiyoruz. Sonuçta yapılan bir hizmette yarışmak istiyoruz. Başkalarının yaptığı hizmete çökme gayreti var. Rahatsız oluyoruz. Herkesin yaptığını vatandaşın görmesi lazım."

Kaynak: Milli Gazete