Hazine ve Maliye Bakanlığı yaptığı açıklamada Eylül, Ekim ve Kasım aylarında toplamda 13 iç borçlanma ihalesi gerçekleştireceğini ve AKP hükümetinin ise devleti 30 milyar TL borçlandıracağını duyurdu.

Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz, bir taraftan devletin ödemeler dengesinde yaşadığı zorlukları gösterirken diğer taraftan vatandaşın ekonomik yaşamında büyük sorunlara neden oluyor.

Bu kapsamda vadesi yaklaşan borçların ödenmesi için borç bulma arayışına giren AKP hükümeti, 3 aylık periyot için büyük bir borçlanmaya gideceğini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada iç borç ve dış borç ödemelerinden ötürü Eylül, Ekim ve Kasım aylarında 30 milyar 200 milyon TL'lik tahvil ihalesi açacağı duyuruldu.

3 aylık dönemde 30 milyar 200 milyon TL'lik borçlanmaya gidileceğini açıklayan Bakanlık, AKP hükümetinin 3 aylık periyot için ise  toplamda 57 milyar 800 milyon TL'lik de borç ödeyeceğini aktardı.

Borçları iç ve dış ödemeler şeklinde iki farklı ödeme planına göre ödeyecek olan AKP hükümetinin, 3 aylık periyotta iç borç için 38 milyar 800 milyon TL ödeneceği açıklanırken dış borç ödemeleri için ise 19 milyar TL ödeneceği açıklandı.

İç ve dış borç şeklindeki borcun faiz ödemesi ise 25 milyar TL olduğu açıklandı.

Ayrıca 30 milyar 200 milyon TL'lik borçlanma ihalesi için Eylül ayında 4, Ekim ayında 4, Kasım ayında ise 5 ihale gerçekleştirileceği bildirildi.

Toplamda ise 13 ihale gerçekleştirileceği aktarıldı.

Kaynak: Milli Gazete