Hazine ve Maliye Bakanlığı, merkezi yönetim brüt borç stokunun güncel tutarını kamuoyuna duyurdu.

Bakanlığın yaptığı açıklamada 31 Aralık 2019 itibarıyla merkezi yönetimin brüt borcunun 1 trilyon 328 milyar 800 milyon TL olarak gerçekleştiği bildirildi.

Güncel borç tutarına ilişkin Hazine ve Maliye Bakanlığı resmi internet sitesinden konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Merkezi yönetim brüt borç stoku 31 Aralık 2019 tarihi itibarıyla 1.328,8 milyar TL olarak gerçekleşmiştir.
Borç stokunun 668,5 milyar TL tutarındaki kısmı Türk Lirası cinsi, 660,2 milyar TL tutarındaki kısmı döviz cinsi borçlardan oluşmaktadır.
Konuya ilişkin detay bilgilere, Hazine ve Maliye Bakanlığının internet sitesinin İstatistikler sayfasındaki Merkezi Yönetim Borç Stoku İstatistikleri bölümünden ulaşılabilir.
Kamuoyuna duyurulur."

AKP 1 AY GİBİ KISA SÜRECE 55 MİLYAR BORÇ YAPTI

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 20 aralık 2019 tarihinde yapılan açıklamada ise merkezi yönetimin brüt borç tutarının 1 trilyon 274 milyar 200 milyon TL olduğu duyurulmuştu.

Bakanlığın söz konusu borca dair bir aylık arayla yaptığı iki açıklamada merkezi yönetimin brüt borç stokunun yaklaşık 55 milyar TL artış gösterdiği ortaya çıktı.

Bu rakamların sonuçları AKP'nin borca dayalı ekonomi politikasının vatandaşa dayanılmaz sıkıntılar yaşatırken iktidarın faize ve borca dayalı para sistemindeki ısrarı ülke açısından tehlikeli olmaya devam ediyor.

Kaynak: Milli Gazete/ İnternet Haber Merkezi