Karar gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, telefonunun AKP'ye oy veren insanlar tarafından arandığı belirterek "Hepsi iflasın kapısında. Çaresizce “ne yapalım” diye soruyorlar." diye yazdı.

Karar’ın ekonomi yazarlarından İbrahim Kahveci, “Bu insanları kim batırdı?” başlıklı yazısında, “Telefonum nerede ise her gün değişik iş insanları tarafından arandı. Arayanların tamamı AK Parti’ye oy veren kesimden. Nerede ise hepsi de iflasın kapısında. Çaresizce ‘ne yapalım’ diye soruyorlar” notunu paylaştı. "Nerede ise hepsine iki-üç yıldır risklerini azaltmalarını söylüyordum" diye yazan Kahveci, "Niye hiç önlem almadınız" diye de sitem ettiğini aktarıyor. Aldığı cevap ise, "Biz hükümetin açıklamalarına güvendik" yönündeymiş:

"Önce referandum ile işlerin düzeleceğini sanmışlar. Sonra başkanlık seçimi ile umutlanmışlar. Ve en sonunda da yerel seçimle işin artık tamamen bittiğini görmüşler. İşin en kötüsü de şu: Artık hiç umutları kalmamış. Yeniden yapılandırmayı soruyorum: ‘Onu da kendi istedikleri şirkete uygularlar’ diyorlar."

Kahveci, bu iş insanlarının kamudan veya hükümetten bir kolaylık alarak iş yapmadıklarını söyleyerek "tek suçları AKP’ye yakın olmaları ve seçim vaatlerine inanmaları." diye yazdı.

Öyle ki, "Türkiye uçacak" denildikçe yatırıma girmişler, risk almışlar ve inanmışlar. Şimdi o inanmanın karşılığında da iflasın kapısındalar ifadesini kullanan Kahveci, iş insanlarının zorunlu üye oldukları AKP’ye yakın duran ticaret odaları, sanayi odaları veya gönüllü üye oldukları iş insanı örgütlerinin, bu iyimserlik havasında epey pay sahibi olduklarının altını çiziyor ve ekliyor:

"Sürekli siyasi davranışa ayak uydurarak yayınladıkları 'uçuyoruz' bildirileri ile kendi üyelerinin iflaslarına zemin hazırladılar."