AKP’nin önde gelen isimleriyle kurduğu yakınlıkla dikkat çeken müteahhit Selahattin Varol’un şirketi, son 3 ayda TOKİ’den devasa 3 ihale aldı. Varolyapı İnşaat firmasının TOKİ’den aldığı, 3 ihalenin toplam bedeli yaklaşık 140 milyon TL. Firmanın eski ortağı Nurettin Varol, AKP’den milletvekili aday adayı olmuştu.

TOKİ’nin 11 Ağustos 2021 tarihinde düzenlediği İzmir Ertuğrul Mahallesi Millet Bahçesi, 14 Eylül 2021 tarihinde düzenlediği İstanbul Güngören’deki iki okulun inşaatın ve 17 Eylül 2021 tarihinde düzenlediği Çanakkale’deki 3 okulun yapım ihalelerinin sonuçları açıklandı. Söz konusu 3 ihaleyi de, merkezi Pendik’te bulunan Varolyapı İnşaat Turizm San. Ve tic. Ltd. Şirketi aldı.

Üç ihaleyi toplam 139 milyon 990 bin TL bedelle üstlenen Varolyapı, 5 ve 25 ekim tarihlerinde TOKİ ile sözleşme imzaladı. İhalelerin sonuçları 26 Ekim, 5 ve 9 Kasım tarihlerinde ilan edildi. Tespiti yapılabilen ihale sonuçlarına göre Varolyapı firması daha önce sadece Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin şirketinden 2017 yılında, bir milyon 683 bin TL’lik ihale almıştı.

AKP’ye yakın bir müteahhit: Selahattin Varol

Milli Gazete'de yeralan habere göre,  TOKİ’den son 3 ayda 3 büyük ihale alan Varolyapı firmasının, İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre tek hissedarı Selahattin Varol. Müteahhit Selahattin Varol’un, sosyal medya hesaplarında AKP’nin önde gelen isimleriyle çektirilmiş fotoğrafları yer alıyor. Bu fotoğraflar arasında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, AKP’li Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AKP’li Bingöl Milletvekili TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AKP’li Cevdet Yılmaz ile çektirilmiş fotoğraflar bulunuyor.

Eski ortak Nurettin Varol, AKP’den milletvekili aday adayı oldu

Varol Yapı firması 1999 yılında başkaları tarafından ve bir başka adla kurulmuştu. 2011’de şirketi Nurettin Varol ve Şemsettin Varol satın aldı. Selahattin Varol 2015 yılı başlarında şirkete müdür olarak girdi. Daha sonra da Nurettin ve Şemsettin Varol ait hisseleri satın alan Selahattin Varol, şirketin tek sahibi oldu. Nurettin Varol 2015 seçimlerinde AKP’den İstanbul 1. Bölge milletvekili aday adayı oldu. Şemsettin Varol ise AKP Pendik İlçe örgütünde çeşitli görevlerde bulundu. Halen İlçe Yönetim Kurulu yedek üyeleri arasında bulunuyor. Aynı zamanda Varolyapı firmasında müdürlük yapıyor.

Varol Yapı İnşaat’ın TOKİ’den aldığı ihaleler şunlar:

  • 14 Eylül 2021 tarihinde düzenlenen “İstanbul İli Güngören İlçesi 24 derslikli Abdi İpekçi İlkokulu ve 24 derslikli Mehmetçik İmam Hatip Ortaokulu ile altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı işi” ihalesini 31 milyon 500 bin TL bedelle aldı. Sözleşme 5 Ekim tarihinde imzalandı.
  • 17 Eylül 2021 tarihinde düzenlenen “Çanakkale İli Ezine İlçesi Seferşah Mahallesi 24 Derslikli Yahya Çavuş İlkokulu, Yenice İlçesi Kalkım Beldesi 16 Derslikli Kalkım İlkokulu ve Biga İlçesi Hamdibey Mahallesi 24 Derslikli Biga Anadolu İHL ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi” ihalesini 42 milyon 500 bin TL bedelle aldı. Sözleşme 25 Ekim tarihinde imzalandı.
  • 11 Ağustos 2021 tarihinde düzenlenen “İzmir İli, Bergama İlçesi, Ertuğrul Mahallesi Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi”
  • ihalesini 65 milyon 990 bin TL bedelle aldı. Sözleşme 5 Ekim tarihinde yapıldı.