Körfez belediyesi son virajda...

Kocaeli Körfez ilçesindeki AKP’li  belediye hakkındaki iddialar medyada yer almaya devam ediyor.

Kocaeli Barış gazetesinin haberine göre ;

Yangından önce son çıkış… Körfez Belediyesi BATIYOR..!

“Sanayicilerden peşin vergi toplamak için çabalayan İsmail Baran, ödeme yapmayan kurumlarla ilgili cezai işlem uygulanması adına meclisi olağanüstü topluyor. İşçi maaşlarını dahi tam ödeyemeyen belediye başkanına kredi çekmesi için yetki verilecek”

Tek dönem belediye başkanlığı yapan İsmail Baran medyada çıkan haberler konusunda nasıl tepki alacağı merak konusu oldu ilçede...

Haberin devamında;

“Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, ilçe genelinde yer alan sanayi işletmelerinin 2019 emlak vergilerini istemeye başlamıştı. Yılsonu ve ödeme dönemi gelmeden yapılan bu talebe sanayiciler isyan edince, sanayicilerin ruhsatları için inceleme kararı alınmıştı. İsmail Baran, belediye meclisini cezai işlemler için olağanüstü toplama kararı aldı. 19 Şubat Salı günü gerçekleştirilecek olan olağanüstü meclis toplantısında Nuh Çimento ve Tüpraş’la ilgili cezai işlem talebi içeren komisyon raporları oylanacak. Belediye başkanı İsmail Baran’ın ekonomik sıkıntıya soktuğu belediyeyi seçim öncesi rahatlatmak, borçlarını ertelemek için Baran’a meclis toplantısında banka kredisi çekme yetkisi de verilecek. Belediye ve iştiraklerinde görev yapan pek çok personelin bu ayki maaşlarının tam yatırılmadığı iddia ediliyordu. İsmail Baran çekeceği kredi ile maaşları mı ödeyecek merak konusu…”