Varlık Fonu 2026 yılında bedelsiz bir şekilde kamuya tekrar geçecek Türk Telekom için sürpriz bir şekilde harekete geçti. EkonomistM urat Muratoğlu ise  AK Parti Hükümetinin neden böyle bir hamle yaptığı konusunu masaya yatırdı.

Sözcü Gazetesi yazarı  Murat Muratoğlu “Tarih bu kazığı unutmayacak!” başlıklı bugünkü yazısında Türk Telekom’la ilgili oldukça dikkat çeken bir analiz gerçekleştirdi. 2005 yılında Türk Telekom'un 21 yıllığına 6.5 milyar  dolar karşılığında Saudi Oger’e verildiğini hatırlatan Murat Muratoğlu bu sürenin 2026’da sona ereceğini ve normal şartlarda işletme hakkını tekrar kamuya geçeceğini aktardı.

Varlık Fonu’nun Türk Telekom’u almak için harekete geçtiğini söyleyen Muratoğlu kurumun Telekom için 1 milyar 650 milyon dolar ödemeyi kabul ettiğini belirtti.

AK PARTİ TÜRK TELEKOM İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ

Muratoğlu bunun nedenini araştırdığı yazısında şunları söyledi.

Şimdi Varlık Fonu Türk Telekom için 2026'da bedelsiz bir şekikde kamuya geçeceği halde 1 milyar dolar ödemeyi kabul etti. Neden?

Defteri kapatıp araştırılmaması için mi? Bankaları kurtarmak için mi? Şirket bankaların yönetimde olunca yandaşa ballı maaşlar, yandaş basına kaymaklı reklamlardan para aktaramadığı için mi? Seçimlere bir yıl kaldığından hızla paketleyip tekrar Araplara satmak için mi? Yakında çıkar kokusu…