Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün yapmış olduğu duyuruda şubat ayı bütçe gerçekleşmelerini açıkladığı görüldü.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre 2019 Şubat ayında bütçenin 16 milyar 775 milyon TL açık verdiği duyurulduğu dikkat çekti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yaptığı açıklamasında bütçenin 2019 yılı Şubat ayında 16 milyar 775 milyon TL açık verdiğini belirtirken 2018 yılının Şubat ayında ise 1 milyar 900 milyon TL açık verdiğini de kaydetti. 2019 yılı toplam bütçe açığının ise 80 milyar TL olduğunu bir açıklama ile duyurdu.

Bu bütçe açıkları ise AK Parti hükümetinin borca ve tüketime dayalı ekonomi modelini uygulamasından kaynaklanıyor olduğu görüldü.

Ayrıca bütçe açıkları ile mevcut borçlar özellikle Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açılan tahvil ihlaleleri üzerinde gerçekleşen borçlanmayla kapatıldığı ortaya çıktı.

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2019 Ocak ayı bütçe gerçekleşmesinin ise 5 milyar fazla verdiğini duyurmuştu.

Önemli bazı ekonomistler ise 2019 Ocak ayı bütçesinin, 5 milyar TL fazla vermediğini belirtirken 30 milyar TL açık verdiğini açıklanmıştı.

2019 Ocak ayı vergi gelirlerinin 55 milyar TL olduğunu söylen Demirtaş, faiz dışı giderlerin ise 85 milyar olduğunu söyleyerek Ocak ayı bütçe sonuçlarına göre 30 milyar TL açık olduğu bilgisini paylaştı.

Merkez Bankası'ndan alınan kâr payı ile bütçedeki açığın kapatıldığını belirten Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

"Peki Bütçe fazla verdi deniyor o nedir? Hazine, Merkez Bankasından kar payı aldı. Onununla açık kapatıp, fazla diyorlar. İlkokul mezununa bile sorsak AÇIK olduğunu bilir..."

Özgür Demirtaş@ProfDemirtas

2019 Ocak ayı BÜTÇE:

Vergi Gelirleri: 55 Milyar TL
Faiz Dışı Giderler: 85 Milyar TL

AÇIK: 30 Milyar TL

Peki Bütçe fazla verdi deniyor o nedir?

Hazine, Merkez Bankasından Kar Payı aldı. Onununla Açık kapatıp, Fazla diyorlar. İlkokul Mezununa bile sorsak AÇIK olduğunu bilir...

20,2 B