Yandaş medya A Haber, Halk Ekmek büfeleri önündeki kuyruklara ‘algı’ dedi. Haberde kuyrukların ekmeğin geç gelmesi sebebiyle oluştuğu söylendi.

A Haber, Halk Ekmek büfeleri önündeki kuyruklara ilişkin haber yaptı. Haberde “‘İnsanlar ucuz ekmek için alsın diye kuyruğa giriyor’ mesajı veriliyor” denildi.

A Haber’de, ‘İstanbul Bağcılar’da bir vatandaşın Halk Ekmek’e ait aracın gecikmesi’ üzerine çekilen bir videoya yer verildi. Vatandaşın “Kuyruk oluştuktan sonra ekmek getiriyorlar” ifadeleriyle servis edilerek haberde, “‘Yapılmak istenen algı ise çok basit. İnsanlar ucuz ekmek için alsın diye kuyruğa giriyor’ mesajı veriliyor” ifadeleri kullanıldı.

“EKMEK KUYRUK OLUŞSUN DİYE GECİKİYOR”

Haberde, Bağcılar Yüzyıl Mahallesi’nde bulunan bir Halk Ekmek büfesine saat 14.00’te gelmesi gereken ekmeğin 15.19’da geldiği ve kuyruğun bu yüzden geciktiği söyleniyor.

Görüntüleri çeken kişi, ekmek almak isteyen insanların büfe önünde 100 metreden fazla kuyruk oluşturduğunu belirtiyor. Görüntüleri haberleştiren A Haber, “‘İnsanlar ucuz ekmek için alsın diye kuyruğa giriyor’ mesajı veriliyor” dedi. Haberde ayrıca, Halk Ekmek A.Ş’nin kapasitenin altında üretim yaptığını ve servis saatlerinin geciktirildiği iddiaları da yer aldı.

Kaynak: Tele 1