Televizyonlarda AK Parti adına konuşan  ve taktığı 5 bin liralık atkısı ile gündem olan AK Parti MKYK Mücahit Birinci sosyal medya platformu hesabından gelen eleştirilere tepki gösterdi. Birinci yaptığı paylaşımda, “Hay atkı kadar kafanıza taş düşsün. Başka işiniz mi yok yahu.” dedi.

Geçtiğimiz günlerde katıldığı tartışma programında Merkez Bankası Eski Başkanı Naci Ağbal'ın görevden alınış şeklini eleştiren Prof. Dr. Ersan Şen'e “Alışacaksınız, alışacaksınız” diye cevap veren AK Parti MKYK Üyesi Mücahit Birinci’nin taktığı atkının fiyatının 5 bin lira olması sosyal medyada gündem oldu. Birinci'nin Louis Vuitton marka atkısının fiyatının 330 pound (4,983 TL) olması eleştirilere neden oldu.

BİRİNCİ, GELEN ELEŞTİRİLER ÜZERİNE KENDİSİNİ SAVUNDU

Eleştirilere üzerine kendisini sosyal medya platformu Twitter hesabından savunan AK Partili Mücahit Birinci, “Aslında sıkıntı şu... Biz kimiz de o atkıyı takabiliyoruz dimi... Mütedeyyinler, maneviyata sahip insanlar kim ki... Dünyanın meşru nimetlerinden tek, azınlık ama egemen düşüncenin kurşun askerleri faydalanır. Bu azgın azınlığa göre biz, “Bizimkiler” dizisindeki kapıcılarız.” ifadelerini kullandı.

Mücahit Birinci’nin paylaşımları şöyle:

“Hay atkı kadar kafanıza taş düşsün Sırıtan surat Başka işiniz mi yok yahu, Tiktok videoları, İnstagram paylaşımları... Fondaş bir kısım sözde gazeteci de bunlara uymuş. Neredeyse atkı sempozyumu düzenleyecekler. Yahu bırakın magazini, bir iki kitap okuyun, tarih okuyun, kendinize fayda...
Siyasetçiyi atkı üzerinden vurmak Gülümseyen gözler ile sırıtan yüz ifadesi... Çok naif...
Aslında sıkıntı şu... Biz kimiz de o atkıyı takabiliyoruz dimi... Mütedeyyinler, maneviyata sahip insanlar kim ki... Dünyanın meşru nimetlerinden tek, azınlık ama egemen düşüncenin kurşun askerleri faydalanır. Bu azgın azınlığa göre biz, "Bizimkiler" dizisindeki kapıcılarız.”