Sözleşmelilere kadro düzenlemesi kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyuruldu. Açıklamaya göre sözleşmelilere kadro düzenlemesinde bundan sonra 3 yıl sözleşmeli 1 yıl da aday memur olarak çalışma halinde kadroya geçiş sağlanacak. Böylece Memur-Sen’in yıllardır üstünde durduğu sözleşmeliye kadro düzenlemesi kadro hakkı ile sonuçlanırken, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, süresiz sözleşmeliliğin tarih olacağına dikkat çekerek, “Mücadelemiz sonucunda 424 Bin sözleşmeli personel kadroyla buluşacak” dedi.

BELLİ DÖNEMLERDE KADROYA GEÇİRİLME BEKLENTİSİ SON BULACAK

Sözleşmelilerin kadroya geçişine ilişkin düzenlemeye dair açıklamalarda bulunan Yalçın, yıllardır sözleşmelilerin kadroya geçişi ile ilgili çalışmaları ve ardından 6’ncı Dönem Toplu Sözleşme ile hüküm altına alındığını hatırlatarak, “Açıklanan ve yakın zamanda Meclis’e gelecek olan çalışmayla, 2011 ve 2013 yıllarında olduğu gibi sürecin tamamında gösterdiğimiz katkı ve çabalarımızla, 424 Bin sözleşmeli personel kadroyla buluşacak ve 657 4/B’ye göre süresiz sözleşmelilik tarih olacaktır. Kamuda süresiz sözleşmeli olarak belli dönemlerde kadroya geçirilme beklentisi son bulacak, süresini tamamlayan 227 Bin sözleşmeli personel ise doğrudan kadroya kavuşacaktır” dedi.

SÜRELİ SÖZLEŞMELİLİĞİN SON BULMASI İÇİN MÜCADELE DEVAM EDECEK

Memur-Sen tarafından yürütülen çalışmaların devam edeceğine dikkat çeken Yalçın, süresiz sözleşmelilik gibi süreli sözleşmeliliğin de son bulması için çalışmaya devam edeceğini belirterek, “Memur-Sen olarak; kamuda asli istihdam türünün tek ve kadrolu olması yönündeki ısrarımız, mücadelemiz sürecek. Süreli sözleşmeli uygulamasının da tarih olması için gayretimiz ve mücadelemiz sürecektir” ifadelerini kullandı.