2022 yılında uygulanacak   asgari ücret miktarına ilişkin Asgari Ücret Tespit Komisyonu Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder'in başkanlığında 3. kez toplandı. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun ( TİSK) ev sahipliğinde yapılan asgari ücret görüşmelerinde uzlaşı çıkmadı.  Türk-İş  Başkanı Ergün Atalay, 4 bin TL kırmızı çizgimizdir dedi. TİSK Başkanı Burak Akkol ise "3500 TL'yi geçtik. Daha fazlası için çalışıyoruz." dedi.

Asgari ücrette nihai rakam için gözler 13 Aralık Pazartesi gününe çevrildi. 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 4. kez toplanmadan önce yandaş Sabah gazetesinden çarpıcı bir iddia geldi. Sabah Yazarı Okan Müderrisoğlu, Komisyon üyelerinin toplantıdan sonra Külliye'ye çıkacağını öne sürdü.

Köşe yazısında "  Asgari Ücret" belirleme çalışmalarının bu yıl geleneksel doğasından farklı seyrettiğini vurgulayan Müderrisoğlu, "Taraflar, Cumhurbaşkanı  Tayyip Erdoğan'a çıkacaklar. Müzakerelerde ulaşılan aşamayı, karşılıklı olarak tezlerini anlatacak ve rakamsal tekliflerinin gerekçelerini sunacaklar." dedi.

Müderrisoğlu, Asgari ücretin 4 bin TL'nin altında olmayacağını da belirtti.

Müderrisoğlu'nun yazısında ilgili bölüm şu şekilde:

"Bu yıl "Asgari Ücreti" belirleme çalışmaları, geleneksel doğasından farklı seyretti. Çok sayıda kişi ve kuruluş erken yorumlar yaptı, değişik seviyede beklentiler oluşturdu. Hatta Çalışma Bakanlığı, Türk-İş ve TİSK arasında kalması gereken kimi özel hususlar da genellikle yanlış algıya sebebiyet verecek şekilde dışarıya taştı. Oysa "Hükümet-İşçi-İşveren" arasındaki ücret pazarlığının belirli bir noktaya kadar getirilmesi ve sistemin yapısı gereği Cumhurbaşkanı'nın son sözü söylemesi teamüldendir.

Adı üstünde, "asgari ücret." Yani " asgari geçim ücreti" değil. Peki ya ne? Asla, altına inilemeyecek ücret tabanı. Nitekim... Asgari ücretle çalışanlar, asgari ücrete yakın ücret alanlar, işçilik maliyetini gözeten işverenler ve çok sayıda hesap ve işleminde asgari ücreti baz alan kamu idaresi, bu kritik eşiği hem insani hem iktisadi yönleriyle derinden yaşıyor.

Günümüzün enflasyonist ortamında asgari ücretin ulaşacağı düzey haliyle dar ve sabit gelirlilerdeki refah kaybının telafisi açısından hayati önemde. Tabii bir o kadar da işverenlerin rekabetçi üretim düzeyinin sürdürülebilir kılınması ve istihdamın korunması da gerekiyor.
Üç tur görüşmeye sahne olan asgari ücretin nihai halini alması, 13 Aralık pazartesi gününe endekslendi. Taraflar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a çıkacaklar. Müzakerelerde ulaşılan aşamayı, karşılıklı olarak tezlerini anlatacak ve rakamsal tekliflerinin gerekçelerini sunacaklar."