1 Aralık 2021 tarihinde başlayan 2022 asgari ücret görüşmeleri bugün itibariyle sona erdi. 2022 asgari ücret rakamı AGİ’siz 4250 TL olarak belirlendi. İşveren için 450 liralık gelir ve damga vergisi de kaldırıldı. Asgari ücret rakamı için ilk tepkiler geldi. Ekonomist Artunç Kocabalkan, “Asgari ücret artışı şu haliyle resmi enflasyon rakamının üstünde gözükse de öyle olmadığını 3 aya kalmaz hep birlikte anlayacağız. Aralık aylık enflasyonu bile % 9.8. Tabela enflasyon yüzde 30 oldu bile!” dedi.

İktisatçı yazar Mustafa Sönmez’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasına ithafen, “Komisyon 4 bin TL’yi benimsemiş, üstünü ağaya bırakmış. Ağam 4250 olmuş, ağamdan 250 TL. Dolarla asgari ücret hesaplanmasına kaşını çatarsın ama 5’li çeteye dolarla garantiler verirsin, dövize endeksli milyarlar borçlanırsın.” ifadelerini kullandı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise, “Asgari ücret 4,72 gram altın oldu.” dedi.

Faik Öztrak ise asgari ücret ilanında konuşma yapan Erdoğan’ın sözlerine tepki göstererek, “Beşli çeteye dolarla, avroyla ihaleleri dağıtan Erdoğan; iş emekçinin ücretini belirlemeye gelince "bizim paramız bellidir, o da Türk Lirasıdır" diyor. Aynı aydınlanmayı dolarla, avroyla dağıttığınız ihalelerin Türk Lirasına çevrilmesinde de bekliyoruz. Erdoğan'ın sebebi olduğu ekonomik kriz, senenin başında 385 $ olan asgari ücreti, son zamma rağmen, bugün 274 $'a indirdi. Emekçinin 111 $'ı, Erdoğan yapımı krize heba edildi. Hala "hep birlikte fedakarlıktan" bahsediyor.Fedakarlık yapmak için 5'li çeteniz önden buyursun.” dedi.