15 Euro olacağı belirtilen Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücreti açılışı gerçekleşmeden zamlandı. Kulislerde dolaşan bilgilere göre köprünün geçiş ücreti 17 Euro'ya dayandı.

18 Mart 2017 tarihinde Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan ve 25-26 Şubat tarihlerinde açılması planlanan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücreti hakkında tartışmalar ve güncel bilgiler gelmeye devam ediyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun, 2021 yılı Eylül ayında köprü geçiş ücretini 15 Euro (230,40 TL), olarak açıklaması "Neden Türk Lirası kullanılmıyor?" tartışmalarını beraberinde getirmişti. Çanakkale Köprüsünün geçiş ücretine ilişkin son olarak Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir 15 Euro olacağı yönünde açıklama yapmıştı.

KÖPRÜ AÇILMADAN ZAM GELDİ

Kulislerde dolaşan güncel bilgilere göre geçiş ücretlerine köprü açılmadan zam geldi.

15 euro olacağı  yönünde açıklamaları anımsatan bazı kaynaklar, “Geçiş ücreti, eurodaki enflasyona göre bir miktar arttı. 16 euroyu (245 TL) geçti. Bu tutara, yüzde 8 KDV eklenecek ve 17 euroya (261 TL) dayanacak." ifadelerini kullandı.

Geçiş ücretlerine ilişkin çalışmaların sürdüğünü hatırlatan kaynaklar, geçiş ücretinin kullanımı özendirmek için otomobillerde  184.5 TL (12 Euro) denk bir düzeye çekilebileceğini de vurguladı.

Kaynak:Milli Gazete