Okullar ve Üniversiteler online eğitime mi geçecek,kapanacak mı? Omicron varyantı ile birlikte eğitim ve öğretimde ek tedbirlerin olup olmayacağı gündemde. Vaka sayılarının artması nedeniyle yüz yüze eğitimin akıbeti öğrenci, veli ve öğretmenlerin hafızalarını meşgul ediyor. Peki, üniversiteler ve okullar kapanıyor mu?

OKULLAR KAPANACAK MI?

2021-2022 eğitim ve öğretim döneminde MEB'e bağlı okullarda yüz yüze eğitimin bitmesi, tamamen uzaktan eğitime geçişe dair açıklama bulunmuyor.

ÜNİVERSİTELER KAPANIYOR MU?

Yükseköğretimde yüz yüze eğitimin tamamen bitmesine dair resmi açıklama yapılmadı. Fakat üniversitelerden bir bir online eğitim açıklaması geliyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu,yüzyüze eğitim açıklaması yaptı:

Son bir haftalık dönemde yerleşkelerimizdeki yurtlarda kalan ve derslere devam eden öğrencilerimizde Covid pozitif vaka sayılarının hızla arttığı gözlemlenmiştir. Bu nedenle, hastalığın yayılımını yavaşlatmak için tedbirler almaya ihtiyaç duyduk.

Aldığımız tedbirler kapsamında; 2021-2022 Güz Yarıyılı sonuna kadar, yüz yüze yürütülen derslerin tamamının hibrit yöntemle yürütülmesine karar verilmiştir. Öğretim elemanlarımız dersi sınıfta anlatacak ve sınıfa gelebilen öğrenciler dersi yüz yüze dinleyecek; sınıfa gelemeyen öğrenciler ise dersi eşzamanlı olarak Zoom yayınında uzaktan takip edecektir. Merkezi Derslik Binası’ndaki çalışma alanlarında seyreltmeye gidilecek ve bina içerisinde maske kullanımı konusunda güvenlik tarafından uyarılar sıklaştırılacaktır. Yarıyıl içi ve yarıyıl sonu sınavları yüz yüze gerçekleştirilecektir.