Eğitimde yerli modele ihtiyaç var






Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’un, 15 Ekim’de açıklayacağı “Eğitim Vizyonu” öncesinde Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) bölge toplantısı yaptı. Türkiye’nin eğitim sorunlarını masaya yatıran ÖĞ-DER Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Mutlu, “Eğitimde yerli modele ihtiyaç var. Eğitim sistemini AB normları, Fulbright Komisyonu ve John Dewey Raporu’nun etkilerinden kurtarmalıyız” dedi.


Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER), bölge toplantısını gerçekleştirdi. İstanbul 2. No’lu Şubesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa ÖĞ-DER Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Mutlu’nun yanı sıra bölge temsilcileri katıldı. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’un, 15 Ekim 2018 tarihinde açıklayacağı “Eğitim Vizyonu” öncesinde gerçekleştirilen toplantıda Türkiye’nin eğitim sorunları masaya yatırıldı. ÖĞ-DER Genel Başkanı Hamdi Sürücü adına basın açıklamasını gerçekleştiren Hüseyin Mutlu, “Açıklanacak eğitim vizyonu projesi ile ‘Dağ fare doğurdu’ anlamına gelecek bir sonuç çıkmamasını umut ediyoruz” dedi.

EĞİTİM SİSTEMİNİ FULBRIGHT’TAN KURTARMALIYIZ


Sürekli eleştirmenin sorunları çözmediğini ifade eden Hüseyin Mutlu, ÖĞ-DER olarak her platformda yapıcı önerilerde de bulunduklarını dile getirdi. Sürücü, “Eğitimde yerli modele ihtiyaç var. Türk millî eğitim sistemi adı gibi millî değildir. Batı’nın değerlerine göre tanzim edilmiş Batıcı bir sistemdir. Mevcut sistem bizim değerlerimizle asla uyuşmuyor. Eğitim öğretim sistemimizin şeklinde değil, muhteviyatta değişiklik yapılması gereklidir. Eğitim sistemimiz AB normlarından, Fulbright Komisyonu ve John Dewey Raporu’nun tesirinden kurtarılmalıdır” dedi.

MİLLİ ŞUUR DERSİ MÜFREDATTA YER ALMALI


ÖĞ-DER Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Mutlu, eğitim sistemindeki sorunlara çözüm önerilerini şu şekilde sıraladı: “Meslek liselerine ciddi ve nitelikli yönlendirme yapılmalıdır. Temel eğitim, ortaöğretim ayrımı yapılmadan tüm eğitim kurumlarına yeterli miktarda ödenek verilmelidir. Nitelikli öğretmen yetiştirmek için öğretmen okulları yeniden hayata geçirilmeli ayrıca ‘Milli Eğitim Akademisi’ kurulmalıdır. Millî ve manevi değerlerimizin müfredatı ayrı hazırlanmalı ve millî şuur dersi olarak programa kavuşturulmalıdır.”

VATAN, MİLLET SEVGİSİ KOYMALIYIZ


Merhum Millî Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca’nın “Eğitimde asıl mesele çocukların kalbine ne koyduğunuzdur” sözlerini hatırlatan Hüseyin Mutlu, “Çocuklarımızın kalbine Allah ve Peygamber sevgisi, vatan, millet sevgisi koymalıyız. Başta hayat bilgisi dersi olmak üzere neredeyse derslerin tamamında hayatı yaratan yüce Allah’ın (cc) ismi dâhi geçmemektedir” diye konuştu.