“Çocuklara 3 yaşına kadar cinsiyet atfedilmemeli”, “Psikolojik cinsiyet” ve “Toplumsal cinsiyet öğrenilir ve değişebilir”… Evet, yanlış okumuyorsunuz. Bu konular Türkiye’nin sağlık alanında saygın kurumu olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde gençlere ders olarak veriliyor.

Fıtratı temelden reddeden “toplumsal cinsiyet eşitliği” dersinde dini, toplumsal, kültürel yapımız ve en önemlisi nesillerimiz açıkça hedef alınıyor. Ebelik bölümünde okutulan derste “Çocuklara 3 yaşına kadar cinsiyet atfedilmemeli”, “Psikolojik cinsiyet” ve “Toplumsal cinsiyet öğrenilir ve değişebilir” gibi akıl almaz konular genç dimağlara zerk ediliyor.

ŞU İFADEYE BAKIN: “ÇOCUKLARA 3 YAŞINA KADAR CİNSİYET ATFEDİLMEMELİ”

Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde ebelik bölümü müfredatında okutulan ve eşcinsellik savunucusu sapkınların temel argümanı olan, “toplumsal cinsiyet eşitliği” dersindeki konular çocukların cinsel yönelimi üzerine kurulmuş. Dini, toplumsal ve kültürel değerlerimizin hiçe sayıldığı derste “Çocuklara 3 yaşına kadar cinsiyet atfedilmemeli”, “Psikolojik cinsiyet” ve “Toplumsal cinsiyet öğrenilir ve değişebilir” gibi konular ebelere öğretiliyor.

CİNSİYET TERCİHİ ÇOCUĞA BIRAKILMALIYMIŞ

Fıtratı temelden reddeden derste yapılan ifsat saymakla bitmiyor. Cinsiyetin sadece biyolojik değil, psikolojik ve toplumsal olduğu savunulan derste ebeveynlere de sapkın tavsiyeler veriliyor. Anne- babanın, bebekler için “mavi” ve “pembe” renkleri tercih etmelerinin cinsel yönelime yol açtığı ve hatalı olduğunun vurgulandığı derste, bu tercihin çocuklara bırakılması gerektiği ifade ediliyor.

EBELER ÖZELLİKLE YÖNLENDİRİLİYOR

Bebeğin doğumundan önce ve sonra ebelerin, ebeveynlere cinsel yönelim konusunu öğretmesi gerektiğinin belirtildiği derste, adeta çocukların eşcinsel olarak yetiştirilmesi amaçlanıyor. Eşcinsellik, toplumsal cinsiyet eşitliği gibi sapkın konuların dışında feminizm söylevleri üzerinden de ilerletilen “toplumsal cinsiyet eşitliği” dersi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde ebelik bölümü öğrencilerinin de tepkisine neden oldu.

Eşcinsellik savunucusu sapkınların temel argümanı olan ve çocukları hedef alan “toplumsal cinsiyet eşitliği” konusu üniversitelerde ders olarak okutuluyor. Türkiye’nin köklü akademik kurumlarından olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde ebelik bölümü müfredatında “toplumsal cinsiyet eşitliği” dersi seçmeli olarak veriliyor. “Çocuklara 3 yaşına kadar cinsiyet atfedilmemeli”, “psikolojik cinsiyet” ve “toplumsal cinsiyet öğrenilir ve değişebilir” gibi konularla işlenen ders, çocukların cinsel yönelimi üzerine kurulmuş. Toplumsal değerlerimiz, dini değişmezlerimiz ve kültürel yapımızı hedef alan “toplumsal cinsiyet eşitliği” dersinin, ilk önce ebe adaylarına yönelik başlatılması da kafalarda soru işaretlerini artırıyor.

“TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ” DERSİ

Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde ebelik bölümünde seçmeli ders olarak verilen “toplumsal cinsiyet eşitliği” konusunun Türkiye aile yapısının kurulmasında etkili rol oynayan ‘ebelik’ üzerinden işlenmesi endişe verici. “Toplumsal cinsiyet eşitliği” dersinde “cinsel yönelim” saçmalığı ve eşcinsellik sapkınlığının çocuklarımız üzerinden kurgulanması ise evlatlarımızın nasıl bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunu özetliyor. Fıtratı temelden reddeden derste, cinsiyetin sadece biyolojik değil, psikolojik ve toplumsal olduğuna vurgu yapılıyor. Bebekler için “mavi” ve “pembe” renklerin cinsel yönelim olduğunu ve hatalı olduğunun vurgulandığı ders argümanlarında, anne ve babanın çocuğun cinsiyetini belirlememesi gerektiği belirtiliyor.

EBELER ÖZELLİKLE YÖNLENDİRİLİYOR

Bebeğin doğumundan önce ve sonra ebelerin, ebeveynlere cinsel yönelim konusunu öğretmesi gerektiğinin belirtildiği ders, adeta çocukların eşcinsel olarak yetiştirilmesini amaçlıyor. Eşcinselliğin üstü kapalı olarak savunulduğu ders, aile kurumunu ve toplum yapımızı da hedef alarak kültürümüzdeki çocuk yetiştirme yönteminin yanlış olduğunu savunuyor. Eşcinsellik, toplumsal cinsiyet gibi sapkın konuların dışında feminizm söylevleri üzerinden de ilerletilen “toplumsal cinsiyet eşitliği” dersi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde ebelik bölümü öğrencilerinin de tepkisine neden oldu. Gelen eleştiri ve tepkilere karşı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğü’nün ne yapacağı merak ediliyor.

 Gazeteler, Gazete Manşetleri - Gazete Oku

Kaynak: Milli Gazete  / Onur Şehmus Şahin