Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, ANT1 televizyon kanalına verdiği röportajda Türkiye ile ilişkilerde yaşanan gerilime dair konuştu.

Çekya’nın başkenti Prag’da geçen ay düzenlenen Avrupa Siyasi Topluluğu zirvesinde Miçotakis ile Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan arasında ağız dalaşı yaşandığı iddiası Yunan medyasında gündem olmuştu. Yunanistan'ın çok okunan gazetelerinden Kathimerini, “Avrupa Siyasi Topluluğu'nun Prag'daki akşam yemeği Miçotakis ile Erdoğan arasında bir tartışma alanına döndü. Erdoğan, Yunanistan'a karşı iddialarını yineledi” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan ise zirve sonrası yaptığı açıklamada, “Bana cevap yetiştirmeye kalktı. Sadece onun birkaç kelamını dinleyerek onunla yetindim. Doğru dürüst kimse de alkışlamadı” demişti.

Miçotakis son röportajında Erdoğan'la yaşanan bu gerilime de değinerek, “Pozisyonumuzu kararlı bir şekilde ifade ettik ve ben de bunu Prag'daki görüşmemizde Erdoğan'a bizzat söyleme şansına sahip oldum” diye konuştu. Türkiye'nin son dönemde Yunanistan'a karşı attığı adımların Türkiye'deki seçimlerle ve Türk ekonomisindeki kötü durumla ilişkili olduğunu savunan Miçotakis, Erdoğan'ın Yunanistan üzerinden gündemi değiştirmeye çalıştığı görüşünü yineledi.

Sözcü'de  yeralan habere göre, Türkiye ve Libya arasında imzalanan enerji anlaşmasına karşı olduklarını kaydeden Yunan Başbakan, anlaşmanın uluslararası alanda bir geçerliliği olmadığını ve kimse tarafından tanınmadığını savunarak Libya ile masaya oturmak istediklerini de sözlerine ekledi.