Türkiye’nin ABD’deki Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, Müslüman kanı emen Siyonist İsrail'e güller saçarken, Türklerin ile İsraillilerin Cumhurbaşkanlarını yaptıkları görüşmelerle, bölgede stratejik ve ekonomik anlamda çıkar sağlamak adına desteklemeleri gerektiği yazdı.

İsrail merkezli Yediot Ahronot gazetesinin internet sitesinde yayımlanan habere göre, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, Tel Aviv Üniversitesi’ne bağlı Dayan Stretejik Araştırmalar merkezinin dergisi için kaleme aldığı makalesinde, Türkiye ve işgal rejiminin İran’ın nükleer emellerinin tehdidi altında olduğunu yazdı.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) kurucu üyelerinden Hasan Murat Mercan, işgal rejimi ve Türkiye'nin farklı görüşleri bir kenara bırakıp, ortak noktaları üzerine sürdürülebilir bir diyalog geliştirmeleri gerektiğini yazdı.

"KÖTÜ NİYETLİ AKTÖRLER" KARŞISINDA ORTAKLIK ÇAĞRISI

Türkiye ve İsrail ilişkilerinin karşılıklı güvene dayalı olarak dönüştürülmesi çağrısında bulunan Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, Türkiye ile ırkçı siyonist rejiminin birçok alanda işbirliği yapması gerektiğini öne sürdü.

Büyükelçi Mercan yazısında, "Türk-İsrail etkileşimi, kötü niyetli aktörler ve eğilimler karşısında geleneksel bir bölgesel ortaklıktan fazlasını sunuyor. Konvansiyonel ortaklıklar, ister bir tehdide karşı isterse bir amaç için olsun, belirli bir konu içindir. Konvansiyonel ortaklıkların son kullanma tarihleri vardır. Türkiye ve İsrail ise ortak bir mahalleyi, mirası ve en önemlisi ortak bir geleceği paylaşıyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Milli Gazete