Uzun süredir komşu ve bölge ülkeleri ile kavgalı olan AK Parti iktidarı hem Ortadoğu’da hem de körfez Arap ülkeleri ile ilişkilerini normalleştirmeye çalışıyor.

İktidar siyonist Cumhurbaşkanı Herzog'la görüşmeyi beklerken, New York'ta Herzog'un kardeşi ile görüşme nasıp oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Davos’ta One Minute çıkışı ve Mavi Marmara olaylarıyla işgalci İsrail, Katar Ablukası ve 15 Temmuz süreciyle Birleşik Arap Emirlikleri, Müslüman Kardeşler ve Mursi’ye yapılan darbe ile de Mısır ile atılan köprüler tekrar kurulmaya başlandı.

Abu Dabi Veliaht Prensi’nin Ankara’yı ziyaret etmesiyle BAE Yönetimi ile buzlar eridi.

Geçen yıl Ekim ayında da Mısır-Türkiye arasında dışişleri bakanlık yetkilileri görüşmelere başladı. Suudi Arabistan ile de ilk temas önümüzdeki haftalarda gerçekleşecek.

Arap dünyasının lider ülkeleriyle ilişkilerini birkaç yıldır yoluna koyan Siyonist İsrail, şimdi de Türkiye ile yeni bir sürece girmeye hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, işgalci İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile çeşitli vesilelerle son bir yılda 4’üncü kez telefonla görüşme gerçekleştirdi.

ASIL ADIM NEW YORK’TA ATILDI

Dünya gazetesinden Kerem Ülker’in haberine göre son birkaç aydır normalleşme sürecine giren Tel Aviv-Ankara hattındaki ikili görüşmeler, ABD’ye de yansıdı.

Siyonist İsrail’in ABD’deki Büyükelçisi olan Michael Herzog için düzenlenen hoş geldin yemeğine Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan da katıldı.

Azerbaycan'ın ABD Büyükelçisi Khazar Ibrahim'in ev sahipliğinde düzenlenen yemeğe Türkiye’nin yanı sıra Özbekistan ve Kazakistan'ın Amerika Büyükelçileri ve ABD'deki Yahudi örgütlerinin önemli isimlerinden Malcolm Hoenlein de katıldı.

Yemeği özel kılan nedenlerden biri de işgalci İsrail’in ABD Büyükelçisi Michael Herzog’un Siyonist  İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un kardeşi olmasıydı.