İsrail, 9 yaşında üniversite bitiren dünyanın en zeki çocuğu Belçikalı Laurent Simons'a kanca attı.

İsrail, işgal ettiği topraklar yetmezmiş gibi şimdi de beyin işgaline soyundu. Dünyanın en zeki çocuğu olarak bilinen Belçikalı Laurent Simons'u, işgal topraklarında okutmayı amaçlıyor.

Geçtiğimiz günlerde, Brüksel’de Laurent Simons ile görüşen İsrail'in Brüksel elçisi, yüksek lisans programları için Laurent'e bazı bilgiler verdi.

Laurent, özellikle bio-teknoloji, tıp ve bio-mühendislik konusunda kariyerine devam etmek istediğini belirtti. 10 yaşındaki dahi çocuğun hayali ise bir gün suni bir organ yapabilmek. Dahi çocuk ayrıca, çeşitli bilimsel alanları incelemeye ilgi duyduğunu ifade etti.

Görüşmede, İsrail'in Brüksel elçisi Emmanuel Nahshon, "Bu çocuğun İsrail'de okuması bir gurur kaynağı." dedi.

LAURENT SİMONS KİMDİR?

8 yaşında liseden mezun oldu. Belçika'nın Oostende kentinde doğan Laurent 6 yaşında liseye başladı. 'Mucize çocuk' olarak adlandırılan Laurent, okulda sıkıldığı için Amsterdam Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bir araştırma projesine başladı. Belçika'nın Brugge kentinde matematik bilimleri üzerine 8 yaşında lise diploması alan Laurent, ailesi ile birlikte Hollanda'ya taşındı.

 

ABD'deki Stanford ve Fairfield üniversitelerinin üstün yetenekli çocuklar için açtığı kurslara katılan Laurent, diğer öğrencilerin 10 haftada ustalaştığı bir konuyu, bir hafta içinde kavrayabildi.

Laurent'in, Eindhoven Teknik Üniversitesi Elektrik Bölümü'nde normalde 3 yılda tamamlanması gereken dersleri, 9 ayda verdiği belirtildi. Büyükbaba ve büyükannesi kalp hastası olan Laurent'in hedefi, kalp rahatsızlıklarını gidermenin yanı sıra, insan ömrünü uzatan çalışmalar yapmak.

Kaynak: Milli Gazete / Muhammed Özdemir