Caferi, işgalci İsrail otoritelerinin işgal edilen Suriyeli Golan’da Suriye ulusal kimliği ve demografik yapısını değiştirmek, tarihi eseleri ve doğal kaynaklarını çalmak ve topraklarını istila etmeye çalıştığını söyledi.

Suriye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Beşşar Caferi, Güvenlik Konseyi oturumunda yaptığı konuşmada, Batılı ülkelerin BM Örgütünü hegemonyası altına alıp korsanlık ve hegemonyacılığa dayalı ajandalarını geçiştirmek için edatları haline dönüştürmeye çalıştığını belirtti.

Suriye devletinin resmi haber ajansı SANA’nın haberine göre; Caferi, Batılı ülkelerin Güvenlik Konseyini hakimiyetlerine geçirmelerinin, Filistin, Suriyeli Golan ve Güney Lübnan’da işgal edilmiş Arap topraklarını işgali sona erdirmesiyle ilgili kararlarını uygulanmasının dayatmaktan aciz olduğunu belirtti.

Odatv'nin haberinegöre, Caferi, işgalci İsrail otoritelerinin işgal edilen Suriyeli Golan’da Suriye ulusal kimliği ve demografik yapısını değiştirmek, tarihi eserleri ve doğal kaynaklarını çalmak ve topraklarını istila etmeye çalıştığını söyledi.

“İşgal edilen Golan Suriye Arap Cumhuriyeti topraklarının ayrılmaz bir parçasıdır, uluslararası kanunun kefil olduğu bütün vesilelerle 4 Haziran 1967 sınırlarına kadar geri alınmasının da Suriye’nin öncelikleri arasındadır” diyen Caferi, işgal edilen Golan’ı Suriye’nin topraklarının ayrılmaz bir parçası olduğunu belirtti.

Filistin davası hakkında ise Caferi, Suriye’nin Filistin halkının geleceğini belirlemekle mültecilerin geri dönüş haklarının garantisiyle başkenti Kudüs olan bağımsız devletlerini kurma haklarına yönelik sabit tutumunu bir kez daha yineledi.