Hafta başında  Rusya’nın  Ukrayna’nın doğusundaki ayrılıkçı gruplar  Luhansk  Halk Cumhuriyeti ve Donetsk Halk Cumhuriyeti’ni tanıması ve bu bölgelere Ukrayna'nın şiddet uyguladığı gerekçesiyle yardım gönderme kararı almasıyla birlikte Ukrayna ile Rusya arasında başlayan gerilim, sınırda bekleyen çok sayıda Rus askeri ve aracı Ukrayna topraklarına girmesiyle patladı.

RUSYA YANLISI ÇEÇEN ÖZEL GÜÇLERİ UKRAYNA'DA

Ukrayna’ya havadan ve karadan müdahale eden Rusya’ya saflarına, çok büyük Rusya yanlısı olmasıyla bilinen Kadirov'un “Çeçen özel güçleri” de katıldı… Başkent  Kiev dışında yaşanan çatışmada ise Çeçen güçler büyük bir kayıp yaşadı.

Ukrayna güçleri Kiev için direnişe devam ederken Çeçen lider Ramzan Kadirov’un sıcak bölgeye gönderdiği üst düzey kurmayları arasında yer alan General Magomed Tuşayev’in bu çatışmalarda yaşamını yitirdiği bildirildi. Çeçen güçlerinin en önemli askeri isimlerinden biri olan Tuşayev’in ölümü uluslararası medyada da gündem oldu.

Uluslararası medyada yer alan haberde Tuşayev’in 141’inci motorize ulusal güvenlik birimini yönettiği belirtilirken, Kadirov’un da saldırıdan kısa bir süre önce bu taburu ziyaret ettiği iddia edildi. Tuşayev ile birlikte geçmişte fotoğrafları da yayınlanan Kadirov bir süre önce Kiev’in ele geçirilmesi gerektiğini söylemişti.

Kaynak: Milli Gazete