İngiliz The Times gazetesi, Rusya Devlet Başkanı Putin'in merak edilen gizli serveti ve lüks merakını ortaya çıkardı. Rus liderin, ülkenin farklı bölgelerinde en az 20 lüks evi olduğu belirtilirken resmi jetinde ise özel spor salonu ve 65 bin dolarlık altın kaplama tuvaletler olduğu öne sürülüyor. Putin'in tuvalet fırçası ve tuvalet kağıdı tutacağının bile altından olduğu iddia ediliyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in lükse olan merakının detaylarını İngiliz medyası ortaya çıkardı. İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden The Times, Putin’in lüks merakını "Kremlin, Rusya Devlet Başkanı’nı halkın adamı olarak lanse ediyor fakat açlık sınırının altında yaşayan 16 milyondan biri değil" diye yazdı.

Geçen haftalarda Ukrayna’yı işgal süreci devam ederken Moskova’daki Luzhniki Stadyumu’nda düzenlenen mitingde İtalyan tasarımı ceketler giyen Putin’in milliyetçi açıklamalar yaptığına dikkat çeken The Times, Loro Piana marka ceketin fiyatının yaklaşık 13 bin dolar olduğunu ve Rusya’da resmi verilere göre ortalama maaşın ise 8.200 dolar olduğunu vurguladı.

'ALTIN KAPLAMA TUVALETLERİ VAR'

Muhalefetin de Putin’in lüks merakını sık sık dile getirdiğini söyleyen gazete, 2015’de Kızıl Meydan’da vurularak öldürülen muhalif Boris Nemtsov’un Putin’in villaları, çok sayıda jeti, lüks saatleri ve bir filo dolusu pahalı otomobili olduğu açıklamasını hatırlattı. Rus liderin, 2000’de göreve geldiğinden beri Rusya’nın farklı bölgelerinde en az 20 lüks evi olduğu belirtilirken Ilyushin II-96 tipi resmi jetinde ise özel spor salonu ve 65 bin dolarlık altın kaplama tuvaletler olduğu öne sürülüyor.

putin.jpg

'DÜNYANIN EN KARMAŞIK SERVET KAYNAĞI'

Resmi verilere göre Putin devlet başkanlığı görevinden yılda 121 bin dolar kazanıyor. Geçen yıl Rus muhalif Navalni, Karadeniz kıyısında Putin’e özel lüks ve korumalı devasa bir villa yapıldığını da ortaya çıkarmıştı. Altın kaplama tuvalet fırçası ve tuvalet kağıdı tutacağının olduğu iddia edilirken, Putin ise bu iddiaları yalanlamıştı.

Forbes dergisi de Putin’in serveti hakkında, "Dünyanın en karmaşık servet kaynağı" yorumunu yapmıştı.