Corona virüsünün en çok ölüme yol açtığı ülkelerden İspanya ve İran'dan açıklamalar peş peşe geldi. İspanya'da can kaybı sayısı 4 bin 858'e ulaşırken, İran'da ise toplam ölü sayısı 2 bin 378'e yükseldi.

Corona virüsü ortaya çıktığı Çin’de etkisini yitirmeye başlasa da Avrupa’da yarattığı yıkımda hız kesmiyor. Önce İtalya sonra İspanya Çin’i geride bırakırken, dehşete düşüren rakamlar gelmeye devam ediyor.

İspanyol yetkililer salgınla ilgili son verileri paylaştı. Sağlık Bakanlığı’nın verdiği bilgilere göre İspanya’da ölü sayısı 4 bin 858’e yükseldi. Toplam vaka sayısı ise 56 bin 188’den 64 bin 059’a ulaştı.

İspanya Acil Sağlık Durumu Başkanı Fernando Simon bir basın toplantısı düzenledi… Simon, “Oransal olarak konuşursak bugünkü artış kabaca son 3 güne eşittir. Bu da açıkça bir denge olduğunu gözler önüne seriyor” dedi.

İRAN’DA 24 SAATTE 144 KİŞİ

İspanya’dan kısa süre önce de komşu İran’dan corona virüsüyle ilgili son gelişmeler paylaşıldı.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur'un aktardığına göre son 24 saatte 144 kişi daha virüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

Böylelikle İran’da toplam ölü sayısı 2 bin 378’e yükseldi. Ülke genelindeki vaka sayısı ise 32 bin 332’ye ulaştı.

RUSYA’DA EVDE KALIN ÇAĞRISI
Corona virüsü vakası sayısının 1000’i geçtiği ve toplam 4 ölümün yaşandığı Rusya’da vatandaşa, “evde kalın” çağrısı yapıldı. Rusya Başbakanı Mikhail Mişustin, Rusların gerekli durumlar haricinde evden dışarı çıkmamalarını ve seyahat etmemelerini söyledi.

Mişustin, vaka sayısının arttığı ülkede sert önlemlerin Moskova dışındaki bölgelerde de uygulanabileceğini dile getirdi.

Öte yandan Kremlin’de çalışan bir görevlide corona virüsü tespit edildiği açıklandı. Yapılan açıklamada corona virüsü tespit edilen kişinin Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya gelmediği belirtildi.

Bu açıklamaların ardından Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, gelecek hafta insanlara evden çalışma ve evden ders çalışma tavsiyesinde bulundu.

Sözcü