ABD'nin köklü dergilerinden olan Time dergisi, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı işgal operasyonunda kilit nokta olarak Bayraktar TB2 üzerinden Türkiye'yi işaret etti.

Time dergisi, Türk yapımı Bayraktar TB2 SİHA haberini resmi Twitter sayfasında sabitleyerek önemli içerik olarak kullanıcılarına sundu. Time dergisi, Türk Drone’ları haberini, "Artık Türkiye’nin büyüyen bir savunma sanayisi var" başlığıyla Twitter’da sabitledi.

Video son günlerde Ukrayna’nın dronelar ile Rus ordusu üzerindeki yıkıcı etkisini gösteren siyah beyaz karelerden ibaretti. Ukrayna’dan paylaşılan video Twitter’da 2 gün içerisinde 3 milyon izlenirken, açıklamasında ‘Korkun düşmanlar! Size dünyamızda barış yok!’ yazıyordu. Salı günü, Ukrayna ordusu Bayraktar insansız hava araçlarının bir tank ve iki karadan havaya füze sistemini bir gecede imha ettiğini belirtti.

"Ukrayna ordusu tarafından yayınlanan görüntüler, Rus hava savunmasındaki ciddi kusurları gösteriyor ve bu birçok gözlemci için sürpriz oldu. Görüntüler ayrıca halkla ilişkiler ve psikolojik savaş için çok faydalı." ifadeleri söz konusu haberde kullanıldı.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞINDA KİLİT NOKTA!

Çoğu Batı ve ABD medyasından olmak üzere, gazeteler, dergiler, gazeteciler, akademisyenler ve uzmanların sık sık Bayraktar TB2'yi gündeme getirmesinin ardında bir art niyet olduğu düşünülüyor. Rusya'nın olası bir askeri başarısızlığını Türkiye'nin Ukrayna'ya sattığı Bayraktar TB2'lere bağlamak isteyen küresel medya, ABD ve Batı'nın Ukrayna'ya gönderdiği milyon dolarlar değerindeki silahlardan hiç bahsetmiyor.

Kaynak: Milli Gazete