Kudüs'te binlerce insan, Netanyahu'nun savaştan beslenen politikaların karşı sokağa çıktı. Filistin sorunun barışçıl çözümünü istedi. Diğer yandan da sağcı İsrailliler saldırdıkları arabanın üzerlerine sürüldüğü gerekçesiyle bir şoförü linç etti.

İsrail Başbakanı Netanyahu, “Hiçbir şey Arapların, Yahudiler tarafından linç edilmesini haklı gösteremez” açıklamasını yapmak zorunda kaldı.

Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştiren ABD Başkanı Joe Biden, bölgede çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesine neden olan gerilimin, yakında sona ermesini beklediğini söyledi.

ABBAS: FİLİSTİNLİLERİ KORUMAK İÇİN HER TÜR ÖNLEMİ ALACAĞIZ

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ''Filistinlerin güvenliğini sağlamak için her türlü önlemi almaya devam edeceğiz. Bunun için her seçenek üzerinde çalışıyoruz'' açıklamasını yaptı. 

İsrail’in Gazze Şeridi, Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da Filistinlilere karşı amansız bir saldırı gerçekleştirdiğine dikkati çeken Abbas, “Kudüs, Gazze ve Batı Şeria’da halkımıza yönelik gerçekleştirilen barbarca saldırganlığı durdurmak için tüm çabamızı sürdürüyoruz.” dedi.

Abbas, “İsrail saldırganlığı tüm sınırları aştı. Böylece tüm uluslararası hukuku ve örfü ayaklar altına aldı.” ifadelerini kullandı.

İsrail’in saldırılarının Filistin halkının ulusal birliğinin önemini arttırdığına vurgu yapan Abbas, bu ulusal birliğin Filistin halkının savunulması için şart olduğunu kaydetti.

Abbas, ABD ve İsrail’e hitaben, “Bardak taştı artık! Gidin başımızdan. Yakamızı bırakın artık. Vatanımızdan çıkmayacağız, gözünüze bir diken gibi batmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Filistin yönetimi olarak ABD ile iletişim halinde olduklarına vurgu yapan Abbas, “Kudüs, Arap ve İslam’ın olarak kalacaktır. Kudüs’ün çağrısı tüm dünyayı birleştiriyor” ifadelerini kullandı.

Abbas, “Kudüs kırmızı çizgidir, Kudüs özgürlüğüne kavuşmadan barış olmaz” şeklinde konuştu.

ABD'Lİ HAVA YOLU ŞİRKETLERİ TEL AVİV'E UÇUŞLARI İPTAL ETTİ

Uçuş takip platformu FlightAware'in verilerine göre, United Airlines, Delta Air Lines ve American Airlines'ın çarşamba ve perşembe ABD'den Tel Aviv'e olan uçuşları iptal edildi.

Odatv'de yeralan habere göre, United Airlines ve Delta Air Lines şirketlerinin sözcüleri, söz konusu uçuş iptallerini doğrularken, şiddetin arttığı İsrail'deki durumu izlediklerini belirtti.