Bilim adamları dünyaya yayılan ve her gün yeni ölümlere ve vakalar neden olan Koronavirüs'e karşı ilaç bulmak için adeta gece gündüz çalışıyor. Bu konuda her gün yeni bir duyuru yapılıyor ancak henüz kesin bir gelişme yok.  Fransa’nın dünyaca ünlü ilaç laboratuvarı Sanofi, sıtmayla mücadele için kullanılan Plaquenil ilacının Covid-19 hastalığının tedavisinde başarısını test etmek için ulusal bir araştırma başlatacağını duyurdu.

Fransa’da özellikle romatolojik hastalıkların tedavisinde sıklıkla kullanılan hidroksiklorokinin (ticari ismiyle Plaquenil) Koronavirüs'ü tedavisinde kullanılması için çalışma başlatıldı.

Ünlü ilaç laboratuvarı Sanofi’nin Fransa sorumlusu Olivier Bogillot, Plaquenil’in hastaları tedavi etme konusunda “cesaret verici” sonuçlar elde ettiğini vurgulayarak, ilacın tüm etkilerini anlayabilmek için ulusal çapta daha geniş testler yapılacağını açıkladı.

Bogillot France Info radyosuna verdiği röportajda, “Birkaç hafta içinde ilacın hangi hastalarda kullanılabileceğinin ve reel etkileri hakkında kesin sonuçlara ulaşırız” dedi.

İlaç şirketi ayrıca, sıtma tedavisinde kullanılan milyonlarca dozun bu virüs ile başa çıkabilmek için Fransız yetkililere tedarik edilebileceği vaadinde bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump da bu arada hidroksiklorokin ilacın Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylandığını ve ilacın reçete için hazır olacağını açıkladı. İlaçla ilgili “Çığır açıcı olabilir ya da olmayabilir” diyen Trump, “Kısa vadeli olarak diğer hastalıklar için onaylanmış ilaçların kullanımına bakıyoruz” açıklamasında bulundu.

"6 GÜN SONRA KORONAVİRÜS KAYBOLDU"

Marsilya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görevli Profesör Didier Raoult, son yıllarda bağışıklık sistemi dışında bacak, romatizma ve eklem ağrılarında da kullanılan Plaquenil ilacının, Koronavirüsü'ne iyi gelebileceğini iddia eden ilk doktorlardan biri. Raoult, tedavi ettiği Koronavirüs'ü taşıyan 24 hastanın Plaquenil ilacı almaya başladıktan altı gün sonra dörtte üçünde virüsün kaybolduğunu ifade etmişti.

Fransa’da Hükümet Sözcüsü Sibeth Ndiaye ilacın klinik denemelerinin “umut vaat edici” olduğunu ve bir çok hastada başarı sağlandığını belirterek, ilacın daha fazla hastada deneneceğini söyledi. Fransa Sağlık Bakanı Olivier Véran ise bu ilacın verdiği sonuçlarının farkında olduğunu ve daha çok hastada denenmesi konusunda yetkililere gerekli izni verdiğini açıkladı.