2022'de Katar'da düzenlenecek FİFA Dünya Kupası öncesi, Katar yönetimi LGBT sembolü olan gök kuşağı bayraklı korner direklerinin kullanılmasına izin verdi. Katar Dünya Kupası organizatörleri, FIFA'ya LGBT hakları lehine herhangi bir gösteriyi kaldırmayacağına dair güvence verdi.

AP'de yer alan haberde, Katar yönetimi LGBT sembolü olan gök kuşağı bayraklı korner direklerinin kullanılmasına ve alkole dair bazı izinler düzenlediğini açıkladı.

Alkol ve LGBT bayraklarına izin!

Alkol tüketiminin yasak olduğu Katar'da, 2022 Dünya Kupası için bir taviz daha verildi. Düzenlenecek olan organizasyonda Katar yönetimi, alkol tüketimi için yeni yerler belirleneceğini açıkladı.

Sapkınlara davetiye!

"Alkol kültürümüzün bir parçası değil ama misafirperverlik öyle. Alkollü içecekler belki bazı ülkelerde olduğu kadar kolay olmasa da ülkemiz de tabi ki bulunuyor. Yurt dışından gelen taraftarlar için Dünya Kupası sırasında erişilebilir kılmaya çalışıyoruz" diyen "FİFA 2022 Katar" Dünya Kupası'nın CEO'su Nasr El-Khater, "Tüm taraftarların Katar'ın dünyadaki en güvenli ülkelerden biri olduğundan emin olmasını isterim. Her dinden, cinsel yönelimden ve ırktan taraftarın burada kabul edileceğinden kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Kaynak: Milli Gazete / Muhammed Özdemir