Uluslararası eşkiyalık!.. İtalya Tunus'a giden tıbbi ilaç yüklü gemiyi kaçırdı

Denizde akıl almaz bir olay yaşandı.. Koronavirüsün yıkıp geçtiği İtalya, sağlık malzemesi bulabilmek için eşkiyalık yapmaya başladı.. Hem de başka bir ülkenin sağlık malzemeleri çalmak suretiyle

"Tunus’a giden tıbbi alkol yüklü gemi İtalyanlar tarafında kaçırıldı"

Tunus Ticaret Bakanı Muhammed Museylini, koronavirüsle mücadele kapsamında yola çıkan tıbbi alkol yüklü geminin ele geçirildiğini öne sürdü. Tunus Ticaret Bakanı Muhammed Museylini, koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında Tunus’a doğru yola çıkan tıbbi alkol yüklü geminin İtalyanlar tarafından ele geçirildiğini öne sürdü.

"Hivar Tunus" kanalına konuşan Museylini, Tunus gemisine yapılanın, Çin’in koroanvirüsle mücadele için İtalya’ya gönderdiği maske dolu yük gemisinin Çekler tarafından alıkonulmasından farksız olduğunu ifade etti.

Museylini, "Bugün bütün Avrupa ülkeleri koronavirüs nedeniyle histeri durumunu yaşıyor" şeklinde konuştu. Tunuslu bakan, geminin serbest bırakılmasını istedi.

İki gün önce Çekya, Çin’in İtalya’ya gönderdiği maske ve sağlık malzemelerine ‘bilmeden’ el koymuştu.

Haberin duyulmasıyla Çekya İçişleri Bakanlığı cuma günü bir açıklama yaparak "yanlış anlaşılamadan dolayı pişmanlık duyulduğunu" ifade etmişti.

İçişleri Bakanı Jan Hamacek Twitter'dan izahatte bulunarak durumun sonradan fark edildiğini yazmıştı:

"Lovosice'deki gümrük memurları yüz binlerce malzemeye el koydu. Maalesef daha sonradan yapılan soruşturmada bu malzemelerin küçük bir kısmının Çin'in İtalya'ya yardımı olduğu öğrenildi. İtalya'nın bu olaydan etkilenmemesini sağlamak için her iki ülkeyle temasa geçtik."

Kaynak: Haber Vitrini