İsrail’in İngiltere Büyükelçisi Tzipi HotovelyLondon School of Economics’te dün öğrenciler tarafından düzenlenen bir müzakere forumuna davet edildi. Filistin destekçisi öğrenci grupları tarafından “ırkçılık platformu oluşturma” sebebiyle katılımı istenmemesine rağmen Hotovely oturuma katıldı.

Filistin destekçisi gruplar tarafından “Yasadışı işgal yerleşimlerindeki rolü, İslam düşmanlığı söylemlerini yayma, Filistinli karşıtı ırkçılığı sürdürmekle” nitelendirilen Hotovely, solcu İngiliz Yahudiler tarafından da İngiliz hükümetine verilen büyükelçilikten düşürülsün dilekçesiyle biliniyor.

KORUMALARIYLA APAR TOPAR KAÇTI

London School of Economics’te, dün akşam düzenlenen bir etkinliğe katılan İsrail’in İngiltere büyükelçisi Tzipi Hotovely, program çıkışında neye uğradığını şaşırdı. Hotovely program çıkışında, Filistin destekçisi gençlerin eylemiyle karşılaştı. Oturumun çıkışında, Filistin destekçisi grupların beklenmedik protestosuyla karşılaşıp neye uğradığını şaşıran Hotovely, yüksek güvenlik önlemleri altında binadan çıkarıldı.

Korumaları tarafından apar topar araca bindirilen Hotovely, olay yerinden hızlıca kaçtı. Korumaların bir kısmı Hotovely’i arabaya sürüklerken diğer kısmı ona tepki gösteren ve sloganlar atan göstericileri engelledi. Göstericilerin “Utanmıyor musun?” diye bağırdığı duyuldu. Hotovely, olay yerini arkasına bakmadan kaçarak terketti.

İngiliz Yahudileri, “Hotovely, kariyeri boyunca rekor sayıda korkunç ırkçı ve hastalıklı davranışta bulundu. İngiltere Yahudileri olarak biz çok netiz. Tzipi Hotovely’nin değerlerinin ve siyasetinin İngiltere’de yeri yok. İngiltere hükümetine, Hotovely’nin görüşlerinin kabul edilemez olduğunu ve onun büyükelçiliğinin reddedilmesi gerektiği mesajını iletmek çok önemli,” dedi.

İsrail eski Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun Likud partisinin üyesi olarak Knesset’te vekillik yapan Hotovely, daha önce Dışişleri Bakanlığı yardımcılığı, Diaspora İlişkileri Bakanı ve Yerleşimci İlişkileri Bakanı olarak görev yapmıştı. Son olarak 2020 Ağustos’unda İsrail’in İngiltere büyükelçisi olarak atandı.

Kaynak: Milli Gazete