Mısır'ın darbeci liderinin Türkiye'yi üstü kapalı tehdidine, beklendiği gibi müttefikleri Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri  hemen destek verdi. Ancak İsrail basını, Hafter'i himaye edenlerin doğrudan savaşa girmeyi göze alamayacağını yazıyor.

Bingazi'den sosyal medyaya yüklenen fotoğraflarda, savaş ağası Halife Hafter milislerinin batıya doğru hareket ettiği belirtiliyordu.

Son 24 saatte bu kez Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri bayrağı taşıyan uçaklar İsmailiye kentindeki bir askeri üste görüntülendi.

Bingazi veya el Kadim'den kalkan bir uçak saniye saniye izlendi ve gittiği rota hiç şaşırtıcı değildi: Suriye'nin başkenti Şam.

Dünya Libya'yı saniye saniye izlerken, gözler düğümün çözüleceği Sirte'de. Mısır'ın darbeci lideri Abdulfettah Sisi, kritik kenti 'kırmızı çizgi' ilan etti.

Hafter'in Sirte'yi kaybetmesi halinde Mısır ordusunun Libya'ya gireceği tehdidini savuran Sisi'ye, beklendiği gibi bölgedeki müttefikleri hemen destek verdi.

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), peş peşe yaptıkları açıklamalarla Sisi'nin Haziran ayı başında duyurduğu ateşkes talebinin arkasında durdu.

Resmi haber ajansından yapılan açıklamada, "Suudi Arabistan, sınırlarını ve halkını koruma hakkı konusunda Mısır'ın yanında yer almakta ve ona destek vermektedir" denildi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı uluslararası toplumdan Libya konusunda sorumluluklarını yerine getirmesini isterken, isim vermeden Türkiye'yi hedef aldı.MİLLİYET