Fox News'a İran'ı vurmak için ellerinde hazır planlar olduğunu ve bunlar üzerinde çalışmaya devam ettiklerini dile getiren işgalci  İsrail Savunma Bakanı Gantz, Hizbullah unsurlarının işaretlendiği Lübnan haritası gösterip "Bu bir hedef haritasıdır" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Tahran'la nükleer anlaşmaya geri dönme girişimlerini sıkı markaja alan İsrail rejimi, İran'ı vurmaya yönelik planları her daim güncellediklerini duyurdu.

ABD'li haber kanalı Fox News'a konuşan İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Tahran'ın nükleer faaliyetlerini tırmandırmasının işaretlerini görmeleri halinde İran hedeflerini vurmak için planları hazır tuttuklarını belirtti. Ellerinde hazır planlar olduğunu ve bunlar üzerinde çalışmaya devam ettiklerini dile getiren Savunma Bakanı Gantz, saldırı öncesine kadar planlara nihai şeklinin verilmeyeceğinden söz etti.

'Bu, bir hedef haritasıdır'

"O zamana kadar, planları oluşturmaya, geliştirmeye, mümkün olan en yüksek profesyonel seviyeye çıkarmaya devam edeceğiz" ifadesini kullanan Gantz, yayın sırasında İsrail işgaline karşı direnişin başını çeken Hizbullah'ın memleketi Lübnan'ın haritasını çıkardı. İran'ın vekil güçlerine ait olduğunu söylediği kara güçleri, füzeler ve fırlatma tesislerinin işaretlendiği bir Lübnan haritası gösteren Gantz, Hizbullah'ın elinde 'yüz binlerce' roket ve füze olduğunu iddia ederek şunları söyledi:

"Bu bir hedef haritasıdır. Her biri yasal şekilde, operasyonel ve istihbarati olarak teyit edilmiştir. Biz mücadeleye hazırız." 

'Dünyanın İran'ı durdurmasının daha iyi olacağını' dile getiren İsrail Savunma Bakanı, Biden'a, ABD'den bağımsız İran'ı vurabilecekleri mesajını gönderdi:

"İran'ın nükleer tırmandırması durdurulmalı. Aksi takdirde bağımsız durmak ve kendi kendimizi korumak zorundayız."

Fox News'un röportajla ilgili sitesindeki haberde şöyle denildi.

"İsrail ordusunun yıllık istihbarat brifingi, İsrail'in Hizbullah'la günler sürecek savaşa hazırlandığına işaret ediyor. Yerel medyadaki haberlere göre, sıradaki çatışmada Lübnan'da günde 3 bin hedef vurulacak, her gün 300 Hizbullah savaşçısının öldürülmesi hedeflenecek."

Kaynak: Milli Gazete