İç savaşın 11. yıl dönümüne girdiği Suriye'ye hemen hemen her gün saldırılar gerçekleştiren Siyonist İsrail adım adım Arzı Mevud planlarını devreye sokuyor. Her gün bölgedeki Beşar Esad rejimini ve  İran milislerini hedef alan saldırılar gerçekleştiren Siyonist İsrail, dün gece karşı saldırıyla büyük bir şok yaşadı. Suriye'den atılan füzeleri 'demir kubbe' adı verilen çoklu hava savunma sistemiyle pek çok kez bertaraf etmeyi başaran Siyonist İsrail, bu kez Şam'ın S-200'lerine engel olamadı.

Siyonist İsrail ordusu, Dimona kenti yakınlarına Suriye’den atılan füzenin önlenememesi konusunda soruşturma açıldığını duyurdu.

İsrail ordusu sözcüsü Avichay Adraee, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Suriye'den İsrail'e  bir kara-hava füze fırlatma olayının ilk incelemesinde, füzenin durdurulmadığı anlaşıldı.” dedi.

PATRİOT'LAR S-200'Ü DURDURAMADI

Siyonist İsrail medyası Jerusalem Post, ellerindeki gelişmiş hava savunma sistemlerinin neden işe yaramadığının şaşkınlığını yaşıyor. 22 Nisan 2021'i uykusuz uzun bir gece olarak tanımlayan JPost, "İsrail'de tüm Yahudiler sabah iki de siren sesleriyle irkildi. Suriye'den ateşlenen ve Dimona yakınlarına düşen füzeler neden durdurulamadı?" sorularını soruyor.

Suriye'den Rus yapımı S-200'lerle ateşlenen füzeler, Siyonist İsrail'in Dimona'daki nükleer tesisini hedef aldı. İsrail medyası saldırının Suriye tarafından bilinçli bir şekilde yapılıp yapılmadığının yanı sıra Amerikan yapımı Patriot hava savunma sisteminin neden S-200'leri engelleyemediğini sorgulamaya başladı.

J-Post'ta yayımlanan haberde şu ifadeler yer aldı:

"22 Nisan'daki olay hakkında, pek çok şey belirsizliğini koruyor.

İsrail, Suriye'den ateşlenen S-200 füzelerine karşı Patriot hava savunma sistemi kullandı. S-200 enkazının Dimona tesisinden yaklaşık 30 km uzakta bulundu. Dimona hassas nükleer tesisin bulunduğu bir yer. 

İsrail, Suriye füzesinin belirli kasti olarak bir hedefe yöneltilmediğini söyledi. Ancak bu büyük sorulara neden oluyor. 

Suriye'den atılan S-200 füzesini düşürmek için neden bir Patriot seçildi? Suriye neden Dimona yönüne bir füze attı? Füzenin kasıtlı olarak bu hassas bölgeyi hedef almadığı doğruysa, o zaman neden ilk başta İsrail'in güneyine doğru gidiyordu? 

Milli Gazete'de yeralan habere göre, İsrail, dünyanın en iyi korunan hava sahalarından birisi konumunda. İsrail, füzelerden insansız hava araçlarına kadar birçok saldırıyı durdurmak için tasarlanmış Iron Dome, David's Sling ve Arrow'un yanı sıra ABD Patriot sistemini elinde bulunduruyor. 

Raporlara göre Patriot füzeleri S-200 füzelerini engelleyemedi. 
S-200 yanlış yöne fırlatılarak böylesi bir acil duruma neden olabiliyorsa, kasıtlı olarak İsrail'i hedef alırsa o zaman ne olacak? Bu hiç iyi bir sonuç değil. "