ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın Irak'taki ABD üslerini vurmasıyla ilgili açıklama yapıyor. Trump'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Amerikan halkına şu bilgiyi vermek istiyorum ki: Hiçbir Amerikalı zarar görmemiştir dün geceki saldırıda. Tüm askerlerimiz güvendedir. Sadece minimal bir hasar oluşmuştur. Büyük Amerikan güçlerimiz her şeye hazırlıklıdır. İran herkes için iyi olan bir hareketle durma kararı almıştır. 

Ülkeler İran'ın yıkıcı davranışlarına hep göz yumdu. Bu günler sona ermiştir. İran, dünyada terörizmin en büyük sponsoru olmuş; nükleer silahlarla medeni dünyayı tehdit etmiştir. Biz buna asla izin vermeyeceğiz. Geçen hafta acımasız bir teröristin Amerikan hayatlarını tehdit etmesini engelledik. Benim emrimle ABD ordusu, dünyanın bir numaralı teröristi Kasım Süleymani'yi ortadan kaldırmıştır. Süleymani, kötü savaş suçlarından sorumluydu. Önümüzdeki günlerde yeni saldırı planları yapıyordu ama onu durdurduk. Çok öncesinde öldürülmesi gerekiyordu. Süleymani'yi ortadan kaldırarak teröristlere önemli mesaj verdik: Eğer canınıza değer veriyorsanız insanları tehdit etmeyin. 

ABD, İran'a güçlü yaptırımlar getirecektir. Bu güçlü yaptırımlar, İran davranışını düzeltene kadar devam edecektir. 

SÜLEYMANİ'NİN ÖLDÜRÜLMESİ GERİLİMİ ARTIRMIŞTI

Irak ve Suriye'de gerçekleştirdiği gizli ve kanlı operasyonlarla "gölge komutan" sıfatını alan İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatıyla Bağdat'da düzenlenen operasyonla öldürüldü.

Süleymani'nin ölümü sonrası tansiyon artarken, iki ülkeden de arka arkaya tehdit mesajları gelmişti.

İRAN ABD ÜSLERİNİ VURDU

İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed hava üssünü onlarca füzeyle vurduğunu duyurdu. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran'ın ABD askerlerinin konuşlu olduğu Irak'taki el-Esed ve Erbil üslerine 12'den fazla balistik füze ile saldırı düzenlediğini ve ilk hasarların değerlendirilmeye çalışıldığını açıkladı.

Kaynak; Haber7.com