İngiltere'nin saygın gazetelerinden The Guardian, "Türkiye'nin ekonomik krizi etkisini göstermeye başladı, vatandaşlar adapte olmak için hayatta kalma mücadelesi veriyor” yorumu yaptı.

TCMB’nin kararı ve Türk Lirası'ndaki değer kaybı uluslararası kamuoyunun gündemini meşgul etmeye devam ediyor.

İngiliz The Guardian gazetesi Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz ile ilgili bir haber/ yayınladı… “İş var fakat para yok” yorumu başlıklara taşınırken, “Türk Lirası’ndaki değer kaybı ve artan enflasyonla birlikte Türkiye’de vatandaşlar adapte olmakla ve hayatta kalma için mücadele ediyor” yorumu yapıldı.

TL'nin değeri düşerken, enflasyon %21'e yükseldiğini belirten gazete, ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomi kurallarına aykırı olarak, baz faiz oranında bir dizi indirime gitti yorumunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu yaklaşımı ihracatı, yabancı yatırımı ve istihdamı artırmak için gerekli bir “ekonomik bağımsızlık savaşı” olarak nitelediğini yazdı.

Gazete, Türk vatandaşları, Türk Lirası’nın değer kaybıyla mücadele için yollar bulmaya çalışıyor. Türk Lirası bu yıl değerinin yarısını kaybetti. Sadece Kasım ayında yaklaşık yüzde 30’unu kaybettiğini yazdı.

İngiliz basınından Türkiye yorumu - Dış haberler

Yorumda ayrıca, Dövizi ya da satacak altını olmayanlar et tüketmeyi bıraktı, dar gelirli vatandaşlar belediyelerin ekmek büfelerine gittiği yazıldı.