Herzog'un Türkiye ziyareti öncesi Moshe Dayan Orta Doğu ve Afrika Araştırmaları Merkezi ve SETA'dan uzmanlar, Türkiye ile İsrail rejimi arasındaki ilişkileri görüşmek üzere dün Tel Aviv'de buluştular.

İşgalci  İsrail rejimi Cumhurbaşkanı Yitzak Herzog’un 9-10 Mart’ta Türkiye’ye gerçekleştireceği ziyarete günler kala Tel Aviv’de dikkat çeken bir buluşma gerçekleşti. Siyonist kaynakların aktardığına göre Moshe Dayan Orta Doğu ve Afrika Araştırmaları Merkezi ve SETA’dan uzmanlar, Türkiye ile İsrail rejimi arasındaki ilişkileri görüşmek üzere dün Tel Aviv’de buluştu. Etkinlikte İsrail katılımcılarına Moshe Dayan Orta Doğu ve Afrika Araştırmaları Merkezi araştırmacılarından Hay Eytan Cohen Yanarocak ve Nir Boms, Türkiye tarafına ise SETA Başkanı Burhanettin Duran başkanlık etti.

NE BASIN NE DE HALK KABUL EDİLDİ

Türkiye ile İsrail rejimi arasındaki “normalleşme” sürecini görüşmek üzere Tel Aviv’de bir araya gelinen etkinlik hem basına hem de halka kapalı bir şekilde gerçekleşti. Öyle ki ne SETA’nın ne de Moshe Dayan Orta Doğu ve Afrika Araştırmaları Merkezi’nin web sitelerinde buluşmaya dair bilgi paylaşımında dahi bulunulmadı. SETA ve Moshe Dayan Orta Doğu ve Afrika Araştırmaları Merkezi’nin gerçekleştirdiği buluşmanın gizli tutulması, dikkat çeken bir detay oldu.

Kaynak: Milli Gazete / Bekir Şirin