İktidarın Siyonist İsrail ile başlattığı normalleşme adımı çerçevesinde, işgal rejiminin Cumhurbaşkanı Türkiye'ye geldi.

İşgalci Cumhurbaşkanı Isaac Herzog dün Ankara’ya gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü.

İki günlük ziyaretin ilk gününde Herzog ile Erdoğan görüştükten sonra bir basın toplantısı düzenledi. 

Siyonist medyası görüşmeye geniş yer ayırırken Herzog ve Erdoğan’ın bazı sözlerinin İsrail hükümeti içinde krize neden olduğu öğrenildi.

Formal makama sahip olan Siyonist rejimin Cumhurbaşkanı'nın, hükümetten habersiz açıklamalar yaptığı ortaya çıktı

HÜKÜMETİN VE BAKANLIĞIN HABERİ YOKMUŞ

Times of Israel'in haberine göre Herzog basın toplantısında, “Türkiye Dışişleri Bakanı gelecek ay İsrail’i ziyaret edecektir ve İsrail Dışişleri Bakanı ile görüşmelerde bulunacaktır ve zikrettiğiniz diyaloğun da devamını mümkün kılacaktır. Bu diyaloğu her yerde yaşamalıyız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun gelecek ay İsrail’e gideceğini söylerken işgalci İsrail Dışişleri Bakanı ve bakanlığın bu ziyaretten haberi olmadığı ortaya çıktı.

Siyonist basınında, “İsrail Dışişleri Bakanlığı hazırlıksız yakalandı. Medyada iki ülkede de elçiliklerin yeniden açılmasının görüşüldüğüne dair iddialar da yer alırken İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid’in, Çavuşoğlu'nun ziyaretine daha onay vermediği öğrenildi” ifadesini aktardı.

Siyonist basn ayrıca, İsrail Cumhurbaşkanlığı ile Dışişleri Bakanlığı arasında yaşanan bu iletişim sıkıntısını çözmek için girişimlerin başladığını öne sürdü.

İşgalci İsrail Dışişleri Bakanı Lapid’in sözcüsü de, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun ziyaret etmek istediğini ilettiğini aktardı.

Kaynak: Milli Gazete