Rusya'nın, Ukrayna'ya saldırısı sürerken Fransa'dan acı dolu itiraf geldi.

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly  hiçbir ülkenin nükleer gücü olan Rusya ile savaşmak istemediğini belirterek, "Bunu hiçbir ülke istemiyor, ABD de reddediyor. Nükleer bir güçle karşı karşıyayız" dedi.

'NÜKLEER SAVAŞ MI BAŞLATMAK İSTİYORSUNUZ?'

Nükleer silahın caydırıcı olduğunu ve kullanılması amaçlanan bir silah olmadığını belirten Parly "Mevcut durum, Rusya'nın Ukrayna'ya savaş ilan ettiği bir durumdur. Rusya bir nükleer güçtür. Biz NATO'yuz. Nükleer savaş mı başlatmak istiyorsunuz? Nükleer silah caydırıcı bir silahtır, kullanılması amaçlanan bir silah değildir. Rusya'ya savaş ilan etmedik. Bu büyük ve korkunç işgale bir an önce son vermek istiyoruz. Bu kabul edilemez şiddete son vermek için ateşkes sağlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

UKRAYNA'NIN YANINDAYIZ

Parly "Fransa bu savaştan kaçınmak için her türlü diplomatik çabayı gösterdi, biz tüm cephelerde Ukrayna'nın yanındayız'' dedi.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian da bugün bir açıklama yaparak, Fransa'ya yönelik bir tehdit olması durumunda Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'e yardım sağlanacağını söyledi.

Rusya Lideri Vladimir Putin, askeri harekata başlamadan önce, dünya ülkelerine sakın Rusya ile savaşmaya kalkmayın, kalkışırsanız tarihinizde görmediğiniz cevapla karşılaşacaksınız demişti.

Kaynak: Milli Gazete