Dünyanın en tartışmalı gizli örgütü olan Bilderberg grubunun toplantıları geçtiğimiz perşembe günü İsviçre'deki Montrö şehrinde, dünya ülkelerini içeren 11 dava üzerinde görüşmeye başladı.

'Dünyayı yöneten gizli hükümet' diye de nitelenen Bilderberg Grubu'nun dışarıya kapalı toplantılarının 67'incisi, İsviçre'nin Montrö kentinde başladı. 2 Haziran'a dek devam edecek toplantılara 23 ülkeden davet edilen yaklaşık 130 'elit' arasında ABD'den 'damat' Jared Kushner'in öne çıkıyor olması dikkat çekiyor.

The New York Times'ın aktardığına göre, görüşülecek konular arasında kapitalizmin geleceği, silahlanma, sosyal ağ platformları, savaş ve siyaset, yapay zeka, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çekilmesi, Çin, Rusya yer alıyor.

1954'ten beri düzenlenen ve Amerika ile Avrupa'nın elitlerini biraraya getirmeyi amaçlayan ama gizli yapısı yüzünden her türlü komplo teorisine konu olan Bilderberg Grubu'nun bu yılki toplantılarında gündem; Rusya, Çin, Brexit, siber tehditler, yapay zeka etiği, sosyal medyanın silaha dönüştürülmesi, iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik, uzay araştırmalarının geleceği, kapitalizmin akıbeti ve istikrarlı stratejik düzen.

130 katılımcının katıldığı toplantıya, Hollandalı Kral Vileem Alexander, eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Henry Kissinger, Amerikan siyasetçi Stacey Abrams, eski Google CEO'su Eric Schmidt ve eski CIA direktörü David Petraeus katılacak.

Listede eski ABD başkanları ve eski Avrupa başbakanlarının yanı sıra büyük Batı finans kurumlarının başkanları da yer alıyor.

New York Times'a göre, Bilderberg toplantılarında yapılan görüşmeler sırasında Pompeo, Kushner ve diğer kişiliklerin birbirlerine söyleyeceği şey, gizli forumun doğası gereği gizli kalacak

KİMLER KATILIYOR

ABD'li konuklar arasında, Başkan Donald Trump'ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner, Microsoft Yönetim Kurulu Başkanı Satya Nadella, Google'ın eski CEO'su Eric Schmidt, Paypal'in milyarder kurucusu Peter Thiel ve eski ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger var.

Avrupa'dan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, İngiltere Bankası Başkanı Mark Carney, Total CEO'su Patrick Pouyanne, Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Estonya Başbakanı Jüri Ratas öne çıkıyor

TÜRKİYE'DEN; ÖMER KOÇ

Finans Gündem'e göre Türkiye’den davet edilen isimler bir kez daha Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç ve Koç Üniversitesi’nden Metin Sitti, Özyeğin Üniversitesi’nden Evren Balta, Koç Üniversitesi’nden Selva Demiralp olduğu görülmekte.