Rusya-Ukrayna sınırına 14 kilometre uzaklıktaki bir tren istasyonunda beş gün kalan Rus askerlerinin fotoğrafları sosyal medyada olay oldu. Rusya'nın askerlerini burada unuttuğu, aç kalan askerlere bölge halkının yiyecek ve su verdiği iddia edildi.

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden kriz, tüm dünyanın gündeminde. ABD her fırsatta Rusya'nın saldırıya geçeceğini açıklarken, Ruslar ise böyle bir planlarının olmadıklarını ifade ediyor. Ancak bu açıklamalarına rağmen Rusya, Ukrayna sınırına yığınak yapmaya devam ediyor.

Öte yandan Rus askerlerine ait sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar dikkat çekti. Rusya'nın elit motorize birliğinde bulunan 100'den fazla askeri, Ukrayna sınırının hemen dibindeki Veselaya Lopan kasabasındaki Dolbino tren istasyonunda yerlerde yatarken görüntülendi. Bu kareler kısa sürede sosyal medyada yayıldı.

AÇ VE SUSUZ OLDUKLARI İDDİA EDİLDİ

İddiaya göre 2'nci Motorize Piyade Birliği'ne bağlı askerlere yiyecek verilmedi. Aralarında sözleşmelilerin de bulunduğu askerler kendi yiyeceklerini kendileri satın aldı ancak bir süre sonra paraları tükendi. Ardından kasaba sakinleri askerlere yiyecek ve su getirmek zorunda kaldı.

RUSYA, ASKERLERİNİ UNUTTU MU?

Rus medyası, tren istasyonuna getirildikten sonra subaylar tarafından terk edilen askerlerin 'unutulduğunu' yazdı. İstasyondaki askerler pazar akşamı Rus ordusu tarafından başka bir bölgeye taşındı.

Kaynak:Karar