Papa Francis, ziyareti 'kısa' ama 'önemli' olarak nitelendirdi

Katolik Hrıstiyanların ruhani lideri Papa Francis’in ‘tarihi’ olarak nitelendirilen Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti başladı. Papa, yola çıkmadan önce Twitter’dan paylaştığı mesajda, “Benim için dua edin” ifadelerini kullandı.

National Catholic Register’ın haberine göre Papa’nın uçağı pazar günü yerel saatle 10:00’da Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’ye ulaştı. Uçakta gazetecilere konuşan Papa Francis, 3 gün sürecek ziyaretin ‘kısa’ ama ‘önemli’ olacağını söyledi. Papa’yı, Mısır'daki El Ezher Camii imamı Şeyh Ahmed El Tayyib'in karşılaması ise dikkat çekti.

Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın davetlisi olarak dinler arası diyalog konferansına katılmak için ülkeye giden Papa, salı günü Zayid Stadyumu'nda bir ayin de düzenleyecek. Ayine yaklaşık 120 bin kişinin katılabileceği ifade edildi.

Öte yandan Papa Francis, yola çıkmadan önce Twitter’da bir mesaj paylaştı. Birleşik Arap Emirlikleri’ne yola çıkmak üzere olduğunu kaydeden Papa, “Bu ülkeyi bir kardeş olarak, yeni bir diyalog sayfası açmak ve barış yollarında birlikte yolculuk etmek için ziyaret ediyorum. Benim için dua edin” ifadelerine yer verdi.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde çoğu Filipinler ve Hindistan'dan olmak üzere yaklaşık bir milyon Hristiyan yaşıyor. BAE, Papa’nın ziyaret ettiği, nüfusun çoğunluğu Müslüman olan 6. ülke olduğu ise unutulmayacak bir olay olarak tarihe geçecek.