İsrail'in eski enerji bakanı Gonen Segev, İran adına casusluk yaptığı idiasıyla 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı

İsrail Başbakanı Benjamin Netenjahu, yaptığı bir açıklamada  İran'da gözlerimiz var diyiyordu.

2018'in  Haziran ayında İsrailli eski enerji bakanı ve milletvekili Gone Segev'in "İran adına casusluk yapmak" suçlaması ile gözaltına alındığı bildirilmişti.

Gonen Segev ile ilgili İsrail'in iç istihbarat servisi Şin Bet'in açıklamasına göre, 1992- 1995 yılları arasında enerji Bakanı olarak da görev yapan eski milletvekli  Segev "İran adına casusluk yapmak ve savaş zamanında düşmana yardım etmek" suçlaması ile gözaltına alınmıştı.

Açıklamanın içeriğinde  Gonen Segev'in ilk olarak  İran'ın Nijerya'daki Büyükelçiliğinde bazı İranlı yetkililerle bir araya geldiği, daha sonra iki defa olmak üzere İran'ı ziyaret ederek bazı yekililerle görüştüğü iddia edilmişti.

Nijerya'da yaşayan Gonen Segev'in  2018 Mayıs ayında Ekvator Gines'e yaptığı ziyaret esnasında yerel polis tarafından yakalanarak gözaltına alındıı ve ülkesi İsrail'e iade edilmişti.

Daha önceki yıllarda da Hollanda'dan İsrail'e 30 bin dolayında uyuşturucu hap sokmak suçlamasıyla hakkında dava açılan Gonen Segev, 2005 yılında mahkeme tarafından suçlu bulunarak 5 yıl hapse mahkum edilmişti. Gonen Segev 2 yıl hapiste mahkum olarak  kaldıktan sonra 2007 yılında serbest bırakılmıştı.

İsrailli eski bakana casusluktan 11 yıl hapis