İktidarın, işgalci İsrail ile normalleşme adımlarına telefon diplomasisi dahil oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, annesini kaybeden işgalci İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'u arayarak başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Müslümanlara her gün cehennem yaşatan işgalci İsrail ile barışmanın yollarını arıyor.

Mavi Marmara saldırısıyla kopan Siyonist İsrail ile Türkiye ilişkileri AK Parti iktidarının normalleşme açılımı ile kız kazandı.

Son olarak “ajanlık faaliyetleri” iddiasıyla tutuklanan İsrailli bir çiftin serbest bırakılması Türk ve İsrailli liderler arasında temas nedeni olmuş, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak teşekkür etmişti. 

Şimdi ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 

Erdoğan, Herzog'u arayarak annesi Aura Herzog'un vefatı dolayısıyla taziyelerini iletti.

İşgalci İsrail güçleri, savunmasız Filistinlileri sebepsiz öldürdüğü zaman başsağlığı diliyor mu sorusunu akılara getirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’un annesi Aura Herzog’un vefatı dolayısıyla taziyelerini iletti.

Telefon diplomasisi ile diyalog artarken iki ülke arasında yakın gelecekte üst düzey yüz yüze görüşmelerin yapılabileceği belirtildi.

Kaynak: Milli Gazete