BAE'de 1 milyona yakın Katolik Hristiyan yaşıyor

Katolik Hristiyanların ruhani lideri Papa Francis,  Zayid Spor Şehri Stadyumu'nda bugün bir ayin gerçekleştireceği bilgisi paylaşıldı. Bu ayin, Arap yarımadasında bir Papa tarafından gerçekleştirilen ilk ayin olarak tarihe geçecek.. 43 bin kişi kapasiteli stada ayine katılmak için yaklaşık 135 bin kişinin katılması dikkat çekti. Stadyuma sığmayanlar için dışarıda ayinin yayınlanacağı dev ekranlar kurulduğu gözlemlendi.

Associated Press'in organizatörlerden aktardığına göre ayine 100 farklı ülkeden insan katılacak olmasıda dikkat çeken bir ayrıntı. Ayin ayrıca Arap yarımadasında gerçekleşen en büyük Hristiyan ibadet etkinliği olma özelliğini taşıyor. Ayine Müslüman Federasyonu'ndan da 4 bin Müslümanın katılacak olmasıda dikkat çeken diyer bir konu.

Katolik Kilisesi'ne göre BAE'de yaşayan 9 milyon kişiden bir milyonu Katolik Hristiyan. Bu insanların çoğu farklı ülkelerden petrol zengini ülkeye göç etmiş ve beyaz yakalı işlerden inşaata farklı iş gruplarında bulunan göçmen işçilerden oluşuyor.

Papa, dün yaptığı konuşmada dini liderleri birlik içinde olmaya çağırmıştı ve "Ya geleceği beraber kurarız, ya da bir gelecek olmaz" demişti. Papa ayrıca "Tanrı barış isteyenlerin yanındadır" ifadelerini dile getirmişti.

Papa, stadyuma vardı ve ilerleyen saatlerde ayin gerçekleşecek.

Kaynak; T 24